Polus Centrum chcú postaviť do roku 2000

3.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zástupcovia spoločnosti Polus Investmenst informovali primátora Jozefa Moravčíka o projekte vybudovania nového obchodného centra v Bratislave. Obchodný komplex bude stáť v priestore dnešného parkoviska pred futbalovým štadiónom Inter, v blízkosti budovy Miestneho úradu mestskej časti Nové Mesto.

Spoločnosť TriGranit Development Corporation prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Polus Investments oficiálne položila základný kameň najväčšieho polyfunkčného obchodného centra na Slovensku už v decembri minulého roku. Na ploche 55 000 m2 vyrastie dvojpodlažné vstupné átrium s reštauračnými zariadeniami a ďalšími dvoma budovami. V tých budú administratívne a obytné priestory, kino s niekoľkými plátnami, ako aj centrum rodinnej zábavy. Budúci zákazníci budú môcť nakupovať v medzinárodnom hypermarkete, veľkoplošnej predajni elektroniky, športového tovaru a v ďalších obchodoch.

Ako primátora informovali riaditeľ spoločnosti Polus Invesments Gábor Zászlós a manažér projektu Norbert Stibrany, v prvej fáze je plánovaná výstavba predajnej časti a výškovej budovy s administratívnymi priestormi. V súčasnosti je zmluvne zaviazaných 70 percent plochy prvej fázy výstavby, Ďalších 25 percent je v rokovaní a iba 5 percent predajných a administratívnych plôch je voľných.

Problémom ešte zostáva doriešenie organizácie dopravy. Statická doprava bude riešená krytými parkovacími miestami, ktoré budú zapustené do terénu. V blízkosti nového obchodného centra však bude treba zosúladiť existujúcu komunikáciu, vytvoriť nový odbočovací pruh a dve križovatky so svetelnou signalizáciou.

Ako pre naše noviny ešte v októbri minulého roku povedal starosta Nového Mesta Richard Frimmel, veľkolepá stavba Polus Centra, ktorá si v prvej etape vyžiada náklady okolo 100 miliónov dolárov, a na ktorej výstavbe by sa mali podieľať najlepšie a najväčšie slovenské firmy, by mala byť dokončená už v roku 2000.

(brn)

Páčil sa vám článok?