Na Heyrovského postavia 90 nových bytov

31.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Jedným z projektov odsúhlasených predchádzajúcim lamačským zastupiteľstvom je aj štúdia výstavby 90 bytových jednotiek na Heyrovského ulici. Podľa nej by mala na tejto ulici vyrásť viacpodlažná, kompaktná, výškovo stupňovaná bytová zástavba so vstavanou občianskou vybavenosťou v prízemí a parkovaním v suteréne.

V parteri domov by mali byť umiestnené prevažne obchodné prevádzky s atraktívnym tovarom, kaviarne, bistrá, cestovné kancelárie, expozitúry bánk a ďalšie drobné služby. Bytové domy sú tvorené prevažne malometrážnymi jedno-, dvoj- a trojizbovými bytmi, ktorých je v Bratislave akútny nedostatok. Tie budú doplnené atraktívnymi 4- a 5-izbovými mezonetovými bytmi s využitím podkrovia.

Výstavba je rozdelená do štyroch sekcií A, B, C, D, čo sa v parteri premieta do mikropriestorov, akýchsi námestíčok pred jednotlivými objektmi. Tie by mali byť spolu štyri. Prvým objektom je 6- až 7-poschdoový dom situovaný medzi navrhovanú radovú zástavbu a pôvodnú obec. Tento bytový objekt bude obsahovať 24 bytov a 49 parkovacích miest v dvojpodlažných podzemných garážach. Druhý 5- až 6-podlažný dom bude mať 16 bytov a 38 miest v podzemných garážach, ďalšie dva 4- až 5-podschdové objekty budú mať po 25 a 27 bytových jednotiek a po 49 parkovacích miest.

S výstavbou komplexu bytových domov s občianskou vybavenosťou a podzemnými garážami sa začne po vydaní stavebného povolenia. V súčasnosti je dokumentácia zastavovacej štúdie predmetom územného konania.

(mil)

Páčil sa vám článok?