Cyklistický stánok hnevá Lamačanov

17.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Lamači má vyrásť cyklistický štadión, ale mnohí obyvatelia tejto časti Bratislavy si stále myslia, že to nie je vhodné miesto pre takýto stánok.

Čitateľ Štefan Machaj pripomína, že s plánovanou výstavbou občania naďalej nesúhlasia. „Keďže ide o značný zásah do životného prostredia, obyvatelia dotknutej lokality by mali mať právo vyjadriť sa a to formou ďalšej diskusie k tejto problematike, prípadne formou petície,“ tvrdí náš čitateľ.

Podľa jeho názoru, „verejná diskusia (bola by správnym krokom) sa k tomuto investičnému zámeru nekonala. Občania, ktorých sa výstavba bezprostredne dotýka, sa preto vyjadrili protestnou petíciou. Dnešný stav dokazuje skutočnosť, že vyjadriť sa môže každý, či však bude jeho názor a oprávnené požiadavky vypočuté, ostáva otázkou“.

Štefan Machaj nesúhlasí s názorom, že s výstavbou nesúhlasí iba časť občanov. „Neobstojí názor, že približne 500 občanov nesúhlasí s výstavbou, ale ostatní áno. Kto sú ostatní? Sú to občania, ktorým je to jedno, respektíve sa ich to bytostne nedotýka. V opačnom prípade by boli tiež proti,“ tvrdí a pripomína, že viacúčelová hala by bola prínosom, ale „v prístupnejšej lokalite a nie na malom, sčasti bytovými domami ohraničenom, priestore“.

(mm)

Páčil sa vám článok?