Neďaleko letiska vyrastie budova A-office

20.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Veľká administratívna budova pod názvom A-office by mala do roku 2011 vyrásť na Trnávke, neďaleko Letiska M. R. Štefánika. Investor ráta s tým, že prinesie pracovné príležitosti pre spolu 969 zamestnancov.

Zámerom investora je výstavba a prevádzka objektu pre administratívu a služby s vlastnými obslužnými zariadeniami vrátane doplnkových funkcií. To všetko na úžitkovej ploche 9394 štvorcových metrov. Stavba nadväzuje na rozvojové územie severne od Ivánskej cesty.

V územnom pláne mesta je lokalita navrhovaná na funkciu vyššej občianskej vybavenosti, administratívy, služieb, obchodných prevádzok a garážového parkovania. V bezprostrednom okolí sú okrem letiska aj obchodné a administratívne objekty, napríklad IKEA, AVION, Hornbach a iné.

Investor Greenlight Office Park, s. r. o., ráta s 264 parkovacími miestami v garáži a s tridsiatimi na zemi. Administratívna budova A-office má mať jedno podzemné a sedem nadzemných podlaží. Vstupná hala prechádza cez tri podlažia, kde sa má nachádzať recepcia a stanovište strážnej služby. V parteri átria sa uvažuje s vytvorením malých verejne prístupných obchodných jednotiek a stravovacieho zariadenia.

Objekt je dopravne napojený na novonavrhovanú obslužnú komunikáciu, ktorá sa napája na Ivánsku cestu. Pozdĺž nej sú obojstranné dva metre široké chodníky. Obslužná komunikácia je riešená v rámci stavby Dopravné napojenie Airport hotela Bratislava a polyfunkčného objektu F&P. Zo severnej časti pozemku je navrhnutý vjazd do garáží. Termín začatia výstavby je marec 2009, s dokončením sa ráta v marci 2011.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Compass Atelier

Páčil sa vám článok?