Samosprávy chce pozemky na Bielom kríži odkúpiť

14.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zámenu stavebných pozemkov v lokalite Biely kríž v mestskej časti Nové Mesto a umiestnenie investícií v inej lokalite pokladá súkromná spoločnosť, vlastník pozemkov za veľmi ťažkú. Na stretnutí s poslaneckou komisiou to dnes na pôde miestneho úradu konštatoval konateľ spoločnosti Miroslav Purdeš.

Podnet na rokovanie so spoločnosťou MPV Develop, ktorá na Skalickej ulici na Bielom kríži chce postaviť bytový dom s 20 bytmi, vyšiel z radov miestnych poslancov 21. októbra. Na jeho základe sa vytvorila poslanecká komisia, ktorá dostala za úlohu rokovať s investorom o možnosti zámeny pozemku a umiestnení investície v inej lokalite.

V snahe vyjsť v ústrety občanom predstavitelia samosprávy dali dnes investorovi na zváženie nielen prípadnú výmenu pozemkov na Skalickej za iné, ale aj možnosť ich odkúpenia mestskou časťou. Konateľ spoločnosti prijal návrh komisie, že svoje rozhodnutie oznámi písomne v priebehu budúceho týždňa.

Vytvorenie komisie vedenej zástupcom starostu Mariánom Verešom bolo ústretovým krokom voči obyvateľom Bieleho kríža, ktorí proti výstavbe bytového domu na Skalickej ulici protestujú už od roku 2003, kedy sa začalo územné konanie.

Projekt stavby je v súlade aj s aktualizáciou územného plánu Bratislavy z roku 1993, ako aj s územným plánom schváleným v roku 2007. Oba dokumenty určujú pre územie funkciu bývania.

Keďže dotknuté orgány nemali výhrady voči umiestneniu a povoleniu stavby, novomestský stavebný úrad ju povolil. Stavebné povolenie vydala mestská časť 14. decembra 2007. Občania však naďalej protestujú proti výstavbe na Skalickej ulici.

(tasr)

Páčil sa vám článok?