Občania sa môžu vyjadriť k štúdii Krčace

30.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

S návrhom urbanistickej štúdie lokality Dúbravka - Krčace sa môžu občania oboznámiť do 20. novembra 2008 na Miestnom úrade v Karlovej Vsi.

Štúdiu pripravili mestské časti Karlova Ves a Dúbravka. Verejné prerokovanie s občanmi je pripravené na 4. novembra o 17.00 h, v Karloveskom centre kultúry na Molecovej ulici.

Cieľom urbanistickej štúdie lokality Dúbravka - Krčace je založiť novú urbanistickú štruktúru pozdĺž Karloveskej cesty a Ulice M. Sch. Trnavského, s previazaním na existujúcu kompaktnú zástavbu v Karlovej Vsi a Dúbravke. Štúdia má ďalej stanoviť územné a priestorové podmienky na vyvážený rozvoj bývania, občianskej vybavenosti, pracovných príležitostí a oddychu pri zachovaní existujúceho kvalitného prírodného zázemia.

V návrhu sa okrem iného píše, že na tomto území existuje snaha vlastníkov pozemkov o výstavbu rodinných a bytových domov a polyfunkcie v priestore existujúcich záhrad. Štúdia pripúšťa bývanie v rodinných domoch, v obmedzenom rozsahu aj drobné a jednoduché stavby na podnikanie a umeleckú činnosť.

Neprípustné sú výroba a sklady. Možná je aj výstavba bytových domov s potrebným vybudovaním zariadení občianskej vybavenosti. Prípustné sú v tom prípade malé služby typu zákazkového šitia odevov, oprava obuvi, kaderníctvo a pod. Neprípustná je výroba, skladovanie a zariadenie dopravy. Štúdia pripúšťa aj výstavbu administratívnych budov, napríklad pre banky, poisťovne či pošty.

(rob)

Páčil sa vám článok?