Územný plán brzdí výstavbu v Dúbravke

8.10.2008
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba polyfunkčných domov a bytov v centre Dúbravky sa oproti pôvodným plánom investorov spomalila. Pri Kultúrnom dome Dúbravka malo vyrásť tzv. Dúbravské centrum.

Práce na ňom prerušil nový územný plán mesta. V súčasnosti je medzi Saratovskou ulicou a Trhovou ulicou postavený obytný dom Rustika a výstavba sa začala aj na mieste bývalých potravín Polianky.

O novom polyfunkčnom komplexe Dúbravské centrum sme písali v roku 2007. Nový územný plán hlavného mesta medzitým upravil výšku podlažnosti, a tá je podstatne nižšia oproti pôvodným plánom investorov.

V súčasnosti je podľa starostu Dúbravky Jána Sandtnera (nezávislý) situácia s Dúbravským centrom taká, že investor by mal onedlho dostať územné rozhodnutie. Hustota zastavania bude podľa neho po znížení podlažnosti a úprave projektu v norme. Oproti pôvodnému totiž investor vynechá jednu budovu. Výška nemá podľa neho presiahnuť šestnásť či sedemnásť podlaží.

Na druhej strane Saratovskej ulice, pri predajni Lidl, budú stáť dva vežiaky, aj tam s nižším počtom poschodí, ako sa pôvodne rátalo. Investor postaví sedem alebo osemposchodové domy.

Určitým problémom je podľa neho miesto bývalej budovy pošty, ktorá sa presťahovala do nových priestorov v obchodnom centre Saratov. Ide o nedoriešené majetkové pomery s pozemkami, takže výstavba polyfunkčného areálu je zatiaľ otázna.

(rob)

Páčil sa vám článok?