Vo Vrakuni majú vyrásť nové rodinné domy

26.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nové rodinné domy ponúka investor projektu Rodinné domy Vrakuňa. Rozsahom ide o menšiu výstavbu - štrnásť radových rodinných domov na pozemkoch cca 4 áre, v bezprostrednej blízkosti mestskej časti Vrakuňa.

Domy budú stáť na Ráztočnej ulici. Investor sa orientuje na klienta, ktorý „chce poznať svojho suseda“ a jeho cieľom je bývať moderne a pohodlne. Nemenej dôležitým prvkom je zameranie na ekonomické bývanie, energeticky účinné, s ekologickým riešením systému kúrenia. V domoch má byť celoročný ohrev vody a zároveň chladenie v letnom období, všetko založené na princípe nízkoenergetického tepelného čerpadla.

Začiatok výstavby je plánovaný už v tomto období a predpokladaný termín ukončenia je závere roku 2009. Bonusov pre záujemcov o bývanie má byť niekoľko - decentný architektonický výraz, rozumné výmery rodinných domov poskytujúce komfortné bývanie, ale zároveň žiadne zbytočné štvorcové metre navyše. Ďalej pohodlné a bezproblémové parkovanie, dostatok súkromia v primeranej záhrade, rozumná pešia vzdialenosť od zastávok mestskej hromadnej dopravy.

Dostupné má byť aj napojenie na diaľnicu a dobré dopravné spojenie do blízkeho nákupného centra Avion a IKEA.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - B. Šajgalíková

Páčil sa vám článok?