Bývalú pekáreň Dúbravanka zrejme zbúrajú

18.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Známa a kedysi vychytená pekáreň Dúbravanka na Harmincovej ulici už nefunguje a minulý rok sa presťahovala do Petržalky. Na jej mieste by sa malo v budúcnosti stavať, no zatiaľ nie je úplne jasné čo.

Podľa starostu Dúbravky Jána Sandtnera (nezávislý), majitelia by chceli celý komplex zbúrať a na jeho mieste stavať. Ide podľa neho o silného investora, ktorý by chcel postaviť byty, čo ako starosta odmietol, pretože ich počet v mestskej časti je v súčasnosti postačujúci.

Starosta by skôr privítal zónu so službami, obchodmi. Podľa neho je možné, že tam vznikne komplex podobný Auparku. Pozemok je ohraničený ulicou Polianky, Harmincovou ulicou a úzkou ulicou vedúcou k futbalovému štadiónu. Podľa starostu ide zatiaľ len o návrh na riešenie územia, ktorý je v súlade s územným plánom. Prostredie by sa tým zrekultivovalo, navyše by odtiaľ zmizli aj staré pozostatky pórobetónu.

Obľúbená pekáreň Dúbravanka sa presťahovala do Petržalky v roku 2007. Firma ktorá ju pôvodne vlastnila, zanikla v roku 2006. Pekáreň v Petržalke prevádzkuje spoločnosť Prvá Bratislavská Pekárenská, a.s.

Dúbravanka sa sťahovala počas plnej prevádzky, sťahovanie sa dovŕšilo v septembri 2007. Z Dúbravanky prijali ponuku do nových priestorov takmer všetci zamestnanci, ktorých bolo asi dvesto. V Petržalke vyrába pekáreň 480 druhov výrobkov a ďalších 40 druhov cukrárskych výrobkov vyváža do Rakúska. Novinkou je aj podniková predajňa United Bakeries nachádzajúca sa vedľa brány do pekárne.

(rob)

Páčil sa vám článok?