Z hlavného ťahu by mohol byť dúbravský bulvár

17.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Postupné vybudovanie bulváru na uliciach M. Schneidera - Trnavského a Saratovskej, si želá starosta Dúbravky Ján Sandtner (nezávislý). Malo by ísť o triedu s nízko podlažnými domami s obchodíkmi, službami a zeleňou.

V tejto súvislosti starosta uviedol, že menšie obchodné centrum medzi ulicami M. Schneidra - Trnavského a Ľuda Zúbka v Dúbravke, čaká v budúcnosti rozsiahla rekonštrukcia, alebo aj zánik.

Podľa miestnej samosprávy už nespĺňa hygienické a statické požiadavky. „Išlo o bývalé socialistické obchodíky, ktoré splnili svoju úlohu a v súčasnosti sú prežité,“ tvrdí J. Sandtner (nezávislý). Podľa neho existuje snaha dominantných vlastníkov o zbúranie objektov a postavenie nového komplexu. „Nešlo by o vysoké budovy, ale také, ktoré by zapadli do okolitého koloritu budov,“ uviedol starosta. Doplnil, že hlavné komunikácie cez Dúbravku - ulice M. Sch. Trnavského a Saratovská, boli od začiatku budované s tým, že budú slúžiť ako bulvár.

So snahami o vybudovanie nového obchodného centra súvisí aj možný predaj jedného pomerne veľkého parkoviska na rohu Bagarovej ulice, a druhého menšieho, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Starosta J. Sandtner tvrdí, že nejde o ich zastavanie. „Vyčítalo sa nám, že Dúbravka má veľmi zlú statickú dopravu,“ uviedol. Konštatoval, že miestna samospráva sa bude snažiť, aby spomínaný projekt priniesol dve podzemné, pozemné a jedno nadzemné parkovisko, čím by sa plocha na parkovanie trojnásobne, alebo štvornásobne zväčšila. Domáci, ktorí tam bývajú by mali podľa neho parkovanie zadarmo, ostatní by si mohli miesta prenajať.

Zopakoval, že má ísť o budovanie obchodnej siete, služieb a obchodov. Takto by sa malo podľa neho pokračovať na oboch stranách hlavnej dopravnej komunikácie. Dodal, že projekt vybudovanie nového centra na začiatku ulice M. Sch. Trnavského, oproti známemu „skleníku“, je záležitosťou štyroch až piatich rokov.

(rob)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie