Príprava investícií sa posunula vpred

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Viaceré významné investície, ktoré na rôznych miestach Bratislavy pripravujú prevažne súkromní investori, majú po zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo minulý týždeň, opäť bližšie k svojej realizácii.

Poslanci minulý štvrtok prerokovali návrh zmien a doplnkov aktualizácie územného plánu mesta a schválili zmeny a doplnky územného plánu v mestských častiach Staré Mesto, Ružinov, Vrakuňa, Nové Mesto, Vajnory, Karlova Ves. Lamač, Petržalka a Rusovce. Išlo o zmeny funkčného využitia jednotlivých lokalít, pričom vo väčšine prípadov má dôjsť k zmene pôvodného využitia príslušných pozemkov z funkcie poľnohospodárska pôda na funkcie bytová výstavba, občianska vybavenosť, výroba a podobne. Pre všetky lokality, kde je navrhovaná zmena alebo doplnok funkčného využitia a zmena alebo doplnok v dopravnom riešení či v riešeniach systémov technického vybavenia, boli v uplynulom období vypracované a prerokované urbanistické štúdie.

Ich obstarávateľmi boli najmä súkromní investori a prešli kompletným schvaľovacím procesom. Iba pre orientáciu uveďme vybrané lokality, ktorých sa pripravované zmeny týkajú: v Starom Meste je to lokalita Kráľovské údolie - Bôrik, v Ružinove, resp. Vrakuni lokalita letisko - západ I a letisko - západ II, v Novom Meste lokality Kozirka, Veľký Varan, Amfiteáter a Horný Slanec, vo Vajnoroch lokality Pri majeri I-III, v Karlovej Vsi lokality Staré grunty - Líščie údolie I-II, v Lamači ide o spolu deväť lokalít (vrátane lokality Zečák). Najviac - až 39 - lokalít sa dočká zmeny funkčného využitia v Petržalke, kde sa pripravuje niekoľko rozsiahlych investícií. Ide najmä o lokality Janíkov dvor, Pri kopci a Pri čističke. V Rusovciach sú to zasa lokality Pieskový hon I-VII. Viaceré ďalšie odsúhlasené zmeny sa týkajú aktivít súvisiacich s komunikačnou sieťou, mestskou hromadnou dopravou, zásobovania vodou, odkanalizovania a vodných tokov, zásobovania elektrickou energiou a zásobovania plynom.

Páčil sa vám článok?