Pod záhradami budú stavať obytný komplex

26.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

V blízkosti obchodného domu Lidl v Dúbravke, na nezastavanej ploche v lokalite Pod záhradami, ktorú v súčasnosti využívajú najmä kolotočiari a psičkári, v dohľadnom čase vyrastie rovnomenný polyfunkčný komplex.

Územie, kde má stavba vyrásť, je ohraničené Saratovskou ulicou, ulicou Pod záhradami a neďalekým dvanásťpodlažným obytným domom. Južný okraj územia ohraničuje jednopodlažný obchod Lidl s vonkajším parkoviskom, na opačnej strane hraničí s nezastavanou susednou parcelou a dvojpodlažným objektom SBD Dúbravka s poštou.

Polyfunkčný komplex Pod záhradami bude pozostávať z troch sekcií, ktoré medzi sebou vytvárajú vnútroblok s parkovou úpravou. V ňom sa bude nachádzať terasa kaviarne, sadové úpravy spolu s osvetlením nadimenzovaným vzhľadom na byty a apartmány, ako aj chodníky.

Prvá sekcia bude trojpodlažná, pričom na prvých dvoch nadzemných podlažiach budú obchodné priestory. Druhá sekcia, v ktorej majú byť byty, bude mať deväť podlaží a z jednej strany bude počet podlaží klesať na sedem. Tretia sekcia má mať desať podlaží a má plniť administratívnu funkciu.

V komplexe bude 133 bytov rôznych veľkostí. V podzemí sú navrhnuté dvojpodlažné garáže so 163 parkovacími státiami, na povrchu pri komplexe bude ďalších 23 miest na parkovanie.

Investorom je ATS Plus, a.s., kde figuruje aj meno bývalého ministra vnútra Ľudovíta Hudeka. Náklady na výstavbu sa odhadujú na 480 miliónov korún. Začatie výstavby sa predpokladá vo februári 2009 a dokončenie v auguste 2010.

 (juh)

Páčil sa vám článok?