Pripomienkovanie k Danubia Parku sa skončilo

23.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Podávanie písomných pripomienok k Návrhu územného plánu zóny Danubia Park v bratislavskom Čunove sa skončilo. Uviedla to projektová manažérka spoločnosti Danubia Invest Katarína Bednárová.

Podľa nej sa v súčasnosti vyhodnocujú jednotlivé pripomienky a zapracúvajú sa do finálneho návrhu. Návrh územného plánu zóny Danubia Park pre budúci medzinárodný športový komplex, ktorý sa má rozprestierať na ploche 220 hektárov na území pri pravostrannej hrádzi zdrže Hrušov za stupeň Čunovo až k štátnej hranici s Maďarskou republikou, by mohol byť schválený v septembri tohto roka. Spoločnosť následne plánuje podať návrh na územné rozhodnutie ako aj stavebné povolenie. Podľa Bednárovej by sa návrh na stavebné povolenie mohol stihnúť podať do konca tohto roka."Začiatok výstavby v závislosti od vydania stavebného povolenia je naplánovaný na jar 2009," povedala Bednárová.

Výstavba športovo-relaxačného komplexu je rozdelená do niekoľkých etáp, celkové ukončenie je naplánované na rok 2014. "Jednotlivé postavené objekty však budú postupne dané do užívania verejnosti," doplnila Bednárová. Predpokladané náklady sa zatiaľ odhadujú na 8,7 miliardy korún, konečná suma bude stanovená až po vypracovaní jednotlivých projektov.

Moderné stredisko medzinárodného športu, turizmu a cestovného ruchu Danubia Park bude podľa Bednárovej slúžiť širokej verejnosti, turistom, obyvateľom regiónu aj vrcholovým športovcom. Pre nich bude určené multifunkčné športové centrum ako aj kryté a otvorené športoviská. Pre vodné športy bude vybudovaný rekreačný prístav, vlek vodného lyžovania, verejné pláže, wellnes a aquapark. Pre záujemcov o aktivity vo voľnej prírode bude vyčlenený priestor golfového ihriska, cykloturistické trasy, camping a zázemie pre vodákov.

Kultúrne vyžitie nájdu návštevníci v živom skanzene Podunajskej kultúry s objektmi tradičnej podunajskej architektúry, ukážkami ľudových remesiel a zvykov. Táto časť projektu sa pripravuje v spolupráci so Slovenským národným múzeom. Návštevníci budú mať k dispozícii veľký hotelový komplex, apartmánové domy, bungalovy, ale aj obchody, reštaurácie a rôzne služby.

Na projekte aktívne spolupracuje spoločnosť Danubia Invest s mestskou časťou Čunovo od roku 2005.

(sita)

Páčil sa vám článok?