Pozemky letiska vo Vajnoroch sú predané

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rakúska firma Immoconsult Leasinggesellschaft m.b.H. a izraelská developerská spoločnosť Elran Real Estate spoločne odkúpili pozemky vajnorského športového letiska v Bratislave s rozlohou 88 hektárov.

Ako ďalej informoval konateľ spoločnosti Immoconsult Helmut Tomanec, v nasledujúcich rokoch v tejto oblasti investujú spoločnosti približne 700 miliónov eur. Približne 37 miliónov eur už firmy vyplatili, respektíve v nasledujúcich dvoch až troch rokoch vyplatia za kúpu pozemkov a za pokrytie nákladov súvisiacich s rozvojom územia.

„V súčasnosti sa spolu s mestom snažíme odhadnúť aktuálne potreby. Realizácia projektu si bude vyžadovať strategický program na najbližších 10 rokov,“ uviedol Tomanec. Okrem spoločností Immoconsult a Elran je v projekte aktívna aj firma British RP Capital Group a jeden nemenovaný lokálny partner. „Prvým krokom je príprava základného investičného plánu v spolupráci s vládnymi inštitúciami, ktorý bude zahŕňať možné využitie pozemkov,“ dodal Tomanec. Podľa neho sa projekt bude primárne zameriavať na bývanie, čo si nevyhnutne vyžiada výstavbu infraštruktúry i komerčných zón. Súčasťou projektových plánov je tiež vybudovanie kancelárskych priestorov a logistických, resp. obchodných centier.

Spoločnosť Immoconsult bola založená v roku 1987 ako 100-percentná dcéra Österreichische Volksbanken AG a v súčasnosti zamestnáva približne 120 ľudí. Cieľom spoločnosti Immoconsult je spojiť aktivity súvisiace s obchodom s nehnuteľnosťami materskej banky a vytvoriť tak centrum na poskytovanie realitných služieb jej klientom. Vlani dosiahla firma obrat 1,725 miliardy eur. Rakúska spoločnosť má v súčasnosti pobočky v Bulharsku, v Rumunsku, na Slovensku, v Česku, v Maďarsku a v Poľsku.

Páčil sa vám článok?