Predĺžili prípravu na stavebnú uzáveru na Kolibe

10.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Nové Mesto prijalo v utorok uznesenie, v ktorom uložilo prednostovi miestneho úradu, aby inicioval do konca októbra konanie o stavebnej uzávere alebo inom riešení na Kolibe. Zároveň majú príslušné komisie spolupracovať na vymedzení tejto lokality.

Ako uviedol predkladateľ uznesenia, miestny poslanec Róbert Beňo, v tejto lukratívnej lokalite Bratislavy sa nedokázalo zabrániť čiernym stavbám a existujúca kanalizácia nezvláda nápor na jej užívanie. Predĺženie termínu navrhol miestny poslanec Tomáš Korček.

Miestne zastupiteľstvo modifikovalo pôvodné uznesenie zo 16. apríla tohto roka, ktorým poverilo prednostu iniciovať stavebnú uzáveru do 30. júna tohto roka. Uzávera mala byť na čas nevyhnutý na dobudovanie kanalizácie a ciest vo verejnom záujme. Poslanci mali dnes rokovať o zrušení tohto uznesenia.

V materiáli pre poslancov sa ako jeden z argumentov na zrušenie uznesenia zo 16. apríla uvádza, že dobudovanie kanalizácie sa nedá dosiahnuť pasívne - stavebnou uzáverou, ale aktívnymi krokmi. Pod nimi sa rozumie riešenie potrieb Koliby cestou investičných aktivít mesta, mestskej časti či združením investícií investorov.

Z rokovania pred podaním návrhu na uzáveru do 30. júna okrem iného vyplynulo, že nie je jasná lokalita, ktorej sa má týkať uzávera. "Urbanistický obvod Koliba je len časťou územia, ktoré sa vo všeobecnosti nazýva Koliba," uvádza sa v predkladacej správe k materiálu na dnešné rokovanie s tým, že 16. apríla poslanci hovorili o problémoch v katastrálnom území Vinohrady, mimo Koliby.

Miestni poslanci schválili dnes aj návrhy na obnovu detského ihriska v lokalite Nová doba, obnovu verejných priestranstiev Kramáre I-Jahodová ulica a Bojnická ulica.

(tasr)

Páčil sa vám článok?