Primátor počká na výsledok rokovaní kraja a SZĽH

2.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský si pre ďalší postup v súvislosti s výstavbou multifunkčnej haly pre MS v ľadovom hokeji 2011 a tiež združenej športovej akadémie počká na definitívny výsledok rokovaní medzi vyšším územným celkom a Slovenským zväzom ľadového hokeja.

Ďurkovský tak reagoval na nedávne rozhodnutie krajských poslancov na zasadnutí zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Tí totiž neodsúhlasili rovnaký návrh ako mestskí poslanci, aby sa vyčlenilo 50 miliónov korún na vybudovanie združenej športovej akadémie na ulici Odbojárov v bratislavskom Novom Meste. Krajskí poslanci totiž poverili predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Vladimíra Bajana, aby rokoval o možnosti kúpenia pozemku v bratislavskej Petržalke pri čistiarni odpadových vôd. Zároveň schválili vyčlenenie 50 miliónov korún na jeho kúpu.

"Na spoločnom rokovaní s ministrom, prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja i županom sme sa na niečom dohodli. Ja svoju dohodu splním. Ako sa budú správať iní partneri, je ich rozhodnutie, ktoré ja nijakým spôsobom nebudem ovplyvňovať. Počkám na výsledok, čo sa udeje medzi hokejovým zväzom a vyšším územným celkom," povedal Andrej Ďurkovský.

Ako ďalej uviedol, rozhodnutie poslancov ale aj vyjadrenia župana, ktorému sa variant združeného financovania výstavby školy nepozdáva, považuje za zmätočné rozhodnutie. "Obzvlášť z toho dôvodu, že na predchádzajúcom rokovaní predseda vyššieho územného celku tento postup viac-menej akceptoval aj v prítomnosti pána ministra. Som teraz zvedavý, aký postup zaujme," konštatoval.

Zároveň doplnil, že inžinierska organizácia Generálny investor Bratislavy už od neho na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva dostala zadanie na prípravu všetkých potrebných opatrení, aby sa škola začala čím skôr stavať. Podľa primátora je teraz na vyšší územný celok, či sa k výstavbe pridá, aby "sa urobila dobrá vec, aby vzniklo športové gymnázium, ktoré ide od detí až po vek dospelosti."

Primátor tiež zdôraznil, že hlavné mesto urobilo všetko preto, aby multifunkčná hala bola postavená. "My rozhodnutie prijaté máme. Keď bude rozhodnutie medzi vyšším územným celkom a Slovenským zväzom ľadového hokeja iné a zväz ho potvrdí, zmenu budeme akceptovať.

Určitým spôsobom sa nám uvoľnia ruky, na danom území potom budeme robiť iné športové aktivity. Ja s tým najmenší problém nemám. Bodka," povedal primátor. Na poslednom mestskom zastupiteľstve svoj postoj k tejto veci len potvrdil. "Nech sa dohodne Slovenský zväz ľadového hokeja s inými investormi, my tam potom postavíme športovisko, ako sme to plánovali. Nikde však nikoho nevidím," dodal Andrej Ďurkovský.

(sita)

Páčil sa vám článok?