Bude verejné prerokovanie Danubia Parku

29.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Odstránené náletové dreviny a burina na severnej strane čunovskej hrádze dávajú tušiť, že v priestore budúceho areálu sa začne už niečo diať.

„Poslali sme niekoľko ľudí čistiť najzanedbanejšie priestory a rozposlali organizáciám, ktorých sa môže výstavba rekreačného areálu týkať, materiály na prerokovanie,“ hovorí čunovská starostka Gabriela Ferenčáková. Spresňuje, že územný plán zóny sa už v súčasnosti prerokováva a súčasťou diskusie okolo neho bude aj verejné rokovanie o projekte 7. mája tohto roku. Diskusia sa ukončí 18. mája.

V súvislosti s oživením priestorov okolo čunovskej priehrady a zdrže vydal príslušný stavebný úrad dve stavebné povolenia na prestavbu kanálu na vodný slalom a v súčasnosti sa opravuje priľahlý hotel, aby konečne po rokoch začal naplno slúžiť verejnosti. Tá by sa ho mala dočkať už tohto roku. Vzhľadom na rozsah a počet stavebných diel je pravdepodobné, že pre niektoré z nich sa vydajú územné rozhodnutia až v roku 2009.

Areál za približne 8,7 miliardy korún by sa mal rozprestierať na ploche 220 hektárov a jeho výstavba bude rozdelená do troch etáp. Počas prvej etapy sa vybuduje infraštruktúra, v druhej a v tretej etape postavia jednotlivé objekty komplexu. Celkové ukončenie výstavby sa odhaduje na rok 2014, postavené objekty sa budú dávať do užívania verejnosti postupne. Čunovo je účastníkom spoločnosti budujúcej tento areál.

(gub)

Páčil sa vám článok?