Na Kolibe rastie obytný súbor Vinohradis

22.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na území v priesečníku Podkolibskej a Sliačskej ulice na južne orientovaných podkolibských svahoch sa začína druhá etapa výstavby bytovej rezidenčnej štvrte Vinohradis.

Ide o komplex nízkopodlažných mestských víl a bytových domov, v ktorých budú byty od vyššieho stredného štandardu až po luxusné s veľkými vnútornými galériami a priestrannými zazelenenými terasami. Terasovité átriové mestské vily i obytný dom, ako aj ďalšie objekty z rezidenčného komplexu sa od seba odlišujú tvarom, výškou i vybavením.

Ako uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Globe Trade Centre S. A. na Slovensku Jozef Šimek, najmenšie byty v komplexe sú dvojizbové a sú určené pre mladých dynamických ľudí túžiacich po prvom vlastnom samostatnom bývaní, tie rozlohou väčšie svojím dispozičným riešením majú osloviť najmä strednú generáciu úspešných ľudí.

Byty budú orientované na južnú stranu a budú vybavené priestrannými balkónmi, lodžiami, resp. terasami. Prízemné byty budú dotvárať predzáhradky, do ktorých bude jednoduchý prístup. K dispozícii bude aj dostatočný počet parkovacích státí v podzemnej parkovacej garáži, ďalšie miesta na parkovanie budú vonku. Obyvateľom novej rezidenčnej štvrte bude k dispozícii nepretržitý údržbový a bezpečnostný servis.

Je reálny predpoklad, že byty z prvej etapy projektu Vinohradis budú odovzdané novým obyvateľom na prelome jesene a zimy roku 2009, druhá fáza bude ukončená približne o šesť mesiacov neskôr.

(juh)
VIZUALIZÁCIA – GTC

Páčil sa vám článok?