Hala bude definitívne na Kalinčiakovej ulici

16.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava definitívne poskytne pozemky na vybudovanie novej haly pre majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2011 na mieste Základnej školy na Kalinčiakovej ulici.

"Hlavné mesto má partnera na ďalší postup pri príprave výstavby novej haly, je ním vláda SR," konštatoval po stredajšom rokovaní na Úrade vlády SR prvý námestník primátora Milan Cílek, ktorý zastupoval hlavné mesto. Ďalší účastníci boli z ministerstiev školstva a financií, Slovenského zväzu ľadového hokeja a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Z rokovania vyplynulo, že hlavné mesto SR a BSK preberajú na seba záväzok združiť investície na vybudovanie novej spojenej športovej školy. Štát sa zaviazal postaviť športové objekty a športoviská pre jej potreby. Mesto poskytuje na projekt haly pozemok za symbolickú cenu a zostáva jeho vlastníkom. Na seba preberá všetky záväzky súvisiace s pozemkom a poskytne ho bez akejkoľvek ťarchy, bez vecného bremena a iných vecných záväzkov.

"Hlavné mesto sa zviazalo urobiť aj všetky potrebné kroky, ktoré súvisia s prípravou na zmenu územného plánu, aby lokalita bola zodpovedajúco funkčne zadefinovaná," dodal Cílek.

Vstupom štátu do projektu získala výstavba haly konkrétnejšie kontúry. Hlavné mesto od začiatku celého procesu chcelo pomôcť hokejistom a hokejovej verejnosti v snahe usporiadať majstrovstvá v Bratislave. "Titul majstra Slovenska pre bratislavský Slovan je dôkazom toho, že rozhodnutie o konaní MS v ľadovom hokeji 2011 práve v Bratislave bolo správne," uviedol primátor Andrej Ďurkovský na nedávnom stretnutí s čerstvým majstrom extraligy HC Slovan Bratislava.

Mesto a jeho zastupiteľstvo sa dlhodobo venuje prideleniu pozemku na výstavbu haly. Na začiatku magistrát vytipoval osem vhodných lokalít a po vyhodnotení všetkých kritérií sa tento výber zúžil na tri. Výstavbu haly v Petržalke medzi Prístavným mostom a mostom Apollo zmarila Slovenská technická univerzita, ktorá predala časť svojich pozemkov súkromnému investorovi. Lokalita neďaleko Vajnôr zlyhala na potrebe vybudovať prístupové komunikácie za niekoľko sto miliónov Sk (3,093.102 eur). "Zostala preto tretia lokalita na Tehelnom poli v blízkosti Bajkalskej ulice, ktorá sa bude rozširovať," zdôvodnila pre TASR hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

(tasr)

Páčil sa vám článok?