Multifunkčná aréna bude na Kalinčiakovej ulici

2.4.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nová multifunkčná aréna, ktorú Slovensko potrebuje pre usporiadanie majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2011, bude na mieste súčasného areálu Základnej školy Kalinčiakova na rohu ulíc Bajkalská a Trnavská.

Na pracovnom stretnutí ministra školstva Jána Mikolaja s bratislavským primátorom Andrejom Ďurkovským, predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Vladimírom Bajanom, starostom mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Richardom Frimmelom a predstaviteľmi Slovenského zväzu ľadového hokeja v stredu 2. apríla došlo k výraznému pokroku v prípravách na výstavbu arény.

„Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú v roku 2011 na Slovensku,“ vyhlásil po stretnutí prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Juraj Široký. Zadávateľom výstavby bude štát, pričom na výstavbe a prevádzke arény by sa mal podieľať aj súkromný investor. Malo by ísť o tzv. PPP projekt pod gesciou ministerstva školstva, pričom víťaz verejnej súťaže, ktorú vyhlási štát, by halu postavil a následne aj prevádzkoval. Malo by ísť o multifunkčnú arénu s kapacitou 12-tisíc divákov.

Namiesto budovy Základnej školy Kalinčiakova bude postavená nová športová škola, ktorá bude nielen základnou školou, ale aj gymnáziom. Mali by ju postaviť na mieste súčasného cyklistického štadióna na Ulici odbojárov. Na jej výstavbu sa zloží mesto Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj rovným dielom - mesto i kraj dajú po 50 miliónov korún. Je predpoklad, že výstavba multifunkčnej arény sa uskutoční súčasne s výstavbou novej školy.  „Ináč sa to nedá stihnúť,“ konštatoval primátor A. Ďurkovský.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že súčasne s výstavbou novej arény sa vyrieši aj situácia s parkovaním v tejto lokalite, ktorá je v súčasnosti katastrofálna. Riešením by mohli  byť spoločné parkovacie kapacity pre potreby novej multifunkčnej arény, pripravovaného Národného futbalového štadióna na priľahlom Tehelnom poli i Národného tenisového centra.

(juh)

Páčil sa vám článok?