Verejne prerokujú Lamačskú bránu

31.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Verejné prerokovanie o polyfunkčnom území Lamačská brána sa uskutoční v utorok o 17:00 h v Primaciálnom paláci. Investori na stretnutí predstavia správu o hodnotení zámeru.

Občania môžu do správy o hodnotení nahliadnuť, robiť si z nej výpisy, odpisy, alebo na vlastné náklady zhotoviť kópie až do 15. apríla v priestoroch Služieb občanom/FRONT OFFICE na prízemí magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy na Primaciálnom námestí. V elektronickej podobe bude zámer k nahliadnutiu na internetovej stránkewww.enviroportal.sk.

Verejnosť môže svoje písomné stanovisko doručiť najneskôr do 15. apríla odboru hodnotenia a posudzovania vplyvov na životné prostredie na Ministerstve životného prostredia SR, ktoré sídli na Námestí Ľudovíta Štúra v Bratislave.

Nové centrum Lamačská brána vyrastie v severozápadnej časti hlavného mesta na území ohraničenom diaľnicou D1 a cestou do Devínskej Novej Vsi v katastrálnom území mestských častí Lamač a Devínska Nová Ves. Na rozlohe približne 200 hektárov tak vznikne ucelený multifunkčný komplex s rozsiahlou nákupnou zónou, administratívou, bývaním a množstvom príležitostí pre trávenie voľného času.

Projekt počíta s vybudovaním dopravného prestupného uzla železnica - autobus - električka, teda s prebudovaním prestupnej stanice mimobratislavskej autobusovej a železničnej dopravy na systém mestskej hromadnej dopravy. Rovnako investori počítajú s mimoúrovňovou križovatkou s predĺžením Saratovskej ulice.

(sita)

Páčil sa vám článok?