Rozšírenie Lamačskej cesty a jej oprava pomôže

28.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Lamačská cesta zostala po dokončení nového úseku diaľnice D2 ležať ľadom. Nový úsek cesty sa zužuje cez lievik do starého úseku medzi čerpacou stanicou a viaduktom na Alexyho ulici. Cesta tu navyše nemá ani chodník.

Na potrebu rozšírenia a úprav tejto časti ulice upozorňuje starostka Lamača Oľga Keltošová (nezávislá). Podľa nej sa po sprejazdnení nového úseku Lamačskej cesty v smere od Tesca do Lamača, začali na križovatke za Harmincovou ulicou vytvárať zápchy v spomínanom lieviku, kde sa cesta zužuje do jedného jazdného pruhu. Navyše sa tu napája aj cesta z diaľnice D2.

Mestská časť Lamač spolu s dopravným inšpektorátom tu najskôr vyriešila synchronizáciu svetelných signalizácií na križovatke pri výjazde z diaľnice s križovatkou na ulici J. Alexyho, kde je odbočenie v smere do Dúbravky. „Intervaly sú teraz kratšie a priepustnosť sa mierne zvýšila,“ uviedla starostka O. Keltošová.

Podľa nej druhým krokom je predĺženie ľavého jazdného pruhu na odbočenie do Dúbravky. Zo súčasných 40 - 45 metrov na 90 metrov, aby sa vodiči smerujúci do spomínanej mestskej časti vedeli zaradiť skôr a neblokovali pruh smerujúci do Lamača. V čase dopravnej špičky totiž do Dúbravky odbočujú asi dve tretiny áut, ostatné idú rovno na Lamač a Záhorskú Bystricu. Informovala ďalej, že predĺženie pruhu by sa malo robiť už v týchto dňoch.

„Tretí krok, ktorý sa nám zdá najefektívnejší, je rozšírenie pravého jazdného pruhu na tomto úseku Lamačskej cesty o ďalší smerom k železnici,“ uviedla Oľga Keltošová. Dodala, že táto požiadavka sa už zrejme týka aj železnice.

O možnom rozširovaní starej časti Lamačskej cesty bratislavský magistrát zatiaľ nevie. Podľa informácií z mestskej organizácie Generálny investor Bratislava je rozširovanie tejto komunikácie otázkou možno troch až piatich rokov.

(rob)

Páčil sa vám článok?