Téma cykloštadión je stále aktuálna

20.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Lamač naozaj netrpí prebytkom športovísk, obchodov, prevádzok služieb a ďalšej občianskej vybavenosti. Do každého niečo chýba a bude vecou diskusie, skade mestská časť začne.

Tak to aspoň vyzerá na pozadí sporu, ktorý sa začal okolo cyklistického štadióna, ktorý by mal vyrásť na mieste zelenej plochy medzi zadnou stranou ulice Bakošova a priečelím domov Na barinách. Tu nejde len o zelenú plochu - stavba, ktorá bude pri pohľade z Bakošovej vyzerať nevysoká, zatieni takmer celkom domy Na barinách, lebo tie sú o niekoľko metrov nižšie.

Podľa našej čitateľky Dobroslavy Rehákovej samospráva pri rozhodovaní o tomto objekte neberie do úvahy dostatočne predovšetkým obyvateľov spomínaných ulíc a podľa nej aj na verejnom zhromaždení začiatkom tohto roku sa zúčastnili len v neveľkom počte, lebo viazne informovanosť.

V tomto zmysle by však paradoxne mohli byť občania Bakošovej a Na Barinách spokojní, pretože napriek ich neúčasti sa na verejnom zhromaždení našlo dosť odporcov štadióna na tom mieste, informoval prednosta miestneho úradu Ľubomír Plai. O projekte sa vyjadril ako o otvorenom napriek tomu, že ho aj s lokalizáciou schválilo miestne zastupiteľstvo. Zrejme ide o priebeh budúceho stavebného konania.

Ak totiž prizvú ako účastníkov aj obyvateľov spomínaných ulíc, tí zrejme budú proti umiestneniu štadióna v prieluke. Prizvať by ich mali, pretože najmä domov Na barinách sa to bytostne dotýka - o slnečné svetlo by prišla viac než polovica bytov na spodných poschodiach domov. Lenže práve títo ľudia sa obávajú, že sa lamačská samospráva bude snažiť vylúčiť ich zo stavebného konania a už sa v tejto veci obrátili aj na primátora Andreja Ďurkovského, ktorý zatiaľ stanovisko nezaujal.

Ľ. Plai však tvrdí, že cyklistický štadión môže Lamač povzniesť a, že sa oň samospráva bude usilovať, hoci netrvá na onom mieste. Chce však robiť aj ďalšie veci, a to znamená pritiahnuť investorov a práve reklama cez šport by vraj pomohla. Vec budeme, samozrejme, pozorne sledovať.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?