Penta pripravuje výstavbu novej mestskej štvrte

20.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Okolo projektu Lamačská brána (The Port), ktorý pripravuje spoločnosť blízka skupine Penta, vznikol šum po tom, ako na veľtrhu realitného developmentu MIPIM v Cannes prezentovala svoje zámery konkurenčná spoločnosť.

„Spoločnosť OPERA REFORM Investments Limited predstavila developerský projekt CENTROP - CENTRAL EUROPE VALLEY týkajúci sa územného rozvoja časti Bratislavy, a to aj na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve subjektu patriaceho do private equity skupiny Penta,“ informoval nás hovorca finančnej skupiny Penta Martin Danko.

Ako dodal, uvedený projekt bol prezentovaný na veľtrhu realitného developmentu MIPIM 2008 v Cannes napriek tomu, že Penta nikdy neuvažovala nad umožnením akejkoľvek výstavby na daných pozemkoch cudziemu investorovi.

„Pozemky sú v našom vlastníctve a sú súčasťou nášho projektu The Port, ktorý sa už v súčasnosti realizuje. Považujeme za dôležité upozorniť verejnosť, investorov a klientov, že žiadne investičné zámery spoločnosti OPERA REFORM Investments Limited sa na našich pozemkoch neuskutočnia,“ povedal Jozef Oravkin, partner private equity skupiny Penta.

Projekt CENTROP sa nachádza v Bratislave na území medzi diaľnicou D2 a cestou do mestskej časti Devínska Nová Ves, a zahŕňa aj pozemky, ku ktorým spoločnosť OPERA REFORM Investments Limited nemá vlastnícke právo a ani iné právo umožňujúce výstavbu. Ako dodal M. Danko, private equity skupina Penta zvažuje v tejto súvislosti právne kroky smerujúce k ochrane svojich práv a oprávnených záujmov týkajúcich sa svojich investícií.

(brn)

Páčil sa vám článok?