Na Mlynských nivách vznikne súbor 3nity

12.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Už v dohľadnom čase sa v lokalite Mlynské nivy začne výstavba polyfunkčného komplexu 3nity, ktorý ponúkne pod jednou strechou možnosti bývania, práce a relaxácie.

Komplex vyrastie na ploche 1,2 hektára na uliciach Plynárenská a Jarabinkova kolmo na Prievozskú ulicu. Dominantou komplexu budú tri bytové veže vyrastajúce z trojpodlažného parteru, v ktorom budú administratívne a obchodné priestory. Veže budú mať 23, 27 a 24 podlaží a bude v nich spolu 384 bytov 24 rôznych typov, od jednoizbových až po päťizbové, s rozlohou od 33 do 145 štvorcových metrov. Prevažovať budú dvojizbové a trojizbové, ale nebudú chýbať ani luxusné penthousy.

Projekt ráta aj s parkovaním pre všetkých obyvateľov bytov, zamestnancov i zákazníkov - k dispozícii budú jednak trojpodlažné podzemné garáže rozkladajúce sa pod celým komplexom, prístupné z Jarabinkovej a Plynárenskej ulice, jednak samostatne stojaci trojpodlažný parkovací dom. Spolu budú mať kapacitu takmer 1000 parkovacích miest. Na prvom a druhom nadzemnom podlaží, ktoré budú prepojené výťahmi, schodiskami i eskalátormi, budú obchody a služby vrátane veľkoplošnej predajne potravín. Okrem toho tu má byť aj pobočka banky, množstvo malých obchodov so spotrebným tovarom, reštaurácie, kaviarne, kaderníctvo a iné prevádzky. Súčasťou komplexu budú aj administratívne priestory.

Súčasťou komplexu bude aj wellness a fitnes zóna s 25-metrovým plaveckým bazénom a oddychovým bazénom s vodou z Mŕtveho mora. Toto športovo-relaxačné centrum sa bude rozkladať na treťom nadzemnom podlaží.

Na území, kde vyrastie komplex 3nity, sa už vykonávajú búracie práce, výstavba sa začne už čoskoro, jej ukončenie je naplánované na jar roku 2011. Investorom je spoločnosť Nadlan, a.s., ktorá je členom skupiny VARA Group.

(juh)
VIZUALIZÁCIE - VARA Group

Páčil sa vám článok?