Projekt Lamačská brána začnú stavať na jar

11.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nové multifunkčné centrum Lamačská brána, z ktorého by sa mohla stať nová bratislavská štvrť, začne spoločnosť stavať už na jar v tomto roku. Potvrdil to PR manažér a hovorca Private equity skupiny Penta Martin Danko.

Ako ďalej informoval, súčasťou centra bude aj retailový park, ktorý plánujú otvoriť koncom roka 2009. Na ploche 110 hektárov tak vyrastie nákupná zóna s veľkoplošnými predajňami potravín, nábytku, športových potrieb, hobby marketov, ktorá bude rozšírená o ponuku predajní automobilov, čerpacej stanice a rýchleho občerstvenia.

Na jeseň v roku 2010 plánuje spoločnosť otvoriť aj najväčšie obchodno-zábavné centrum na Slovensku Port Mall. Centrum na ploche viac ako 70 000 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy poskytne návštevníkom podľa Danka kvalitnú a funkčnú architektúru s dôrazom na dostatočné množstvo a komfort parkovania.

Nové centrum bude spojené aj s ponukou obľúbených a nových značiek a služieb doplnených o vodný park, kino, fitnes centrum a mnoho ďalších zaužívaných ako aj nových druhov atrakcií pre všetky vekové skupiny. V tejto prvej etape plánuje spoločnosť podľa hovorcu preinvestovať 280 miliónov eur. Druhá etapa, plánovaná bytová výstavba spolu so zariadeniami nekomerčnej občianskej vybavenosti, je podľa Danka naplánovaná na roky 2010 až 2012.

Nové centrum Lamačská brána vyrastie v severozápadnej časti hlavného mesta na území ohraničenom diaľnicou D1 a cestou do Devínskej Novej Vsi v katastrálnom území mestských častí Lamač a Devínska Nová Ves. Na rozlohe približne 200 hektárov tak vznikne ucelený multifunkčný komplex s rozsiahlou nákupnou zónou, administratívou, bývaním a množstvom príležitostí pre trávenie voľného času.

Projekt počíta s vybudovaním dopravného prestupného uzla železnica - autobus - električka, teda s prebudovaním prestupnej stanice mimobratislavskej autobusovej a železničnej dopravy na systém mestskej hromadnej dopravy. Rovnako investori počítajú s mimoúrovňovou križovatkou s predĺžením Saratovskej ulice.

(sita)

Páčil sa vám článok?