Jarabiny sa začnú stavať už v priebehu tohto roka

10.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na Jarabinkovej ulici, v blízkosti biznis centier, ktoré v uplynulých rokoch vyrástli pozdĺž Prievozskej ulice, sa ešte v tomto roku začne výstavba komplexu Jarabiny, ktorý bude slúžiť najmä na bývanie.

Dominantou bude 16-poschodová veža, ktorá sa má týčiť medzi ostatnými budovami komplexu. Bude v ňom dovedna 323 bytov rôznej veľkosti, od jednoizbových s obytnou plochou 41 štvorcových metrov až po veľkometrážne mezonety s rozlohou až 262 štvorcových metrov. Byty na štvrtom nadzemnom podlaží budú mať priestranné terasy. Vďaka kultivovanej architektúre, terasám so zeleňou a množstvu exteriérovej zelene medzi blokmi vznikne bývanie v príjemnom prostredí.

Bývanie bude dopĺňať aj parkovanie a množstvo služieb. V dvojpodlažnej podzemnej garáži bude 515 parkovacích státí. Komplex bude mať kontrolovaný vstup do garáží, 24-hodinovú vrátnicu a videovrátnika. Širokú ponuku služieb budú tvoriť obchody, kaviarne a reštaurácie. Zelené átrium s jazierkom, detským ihriskom a lavičkami poskytne obyvateľom priestor na relax.

Investorom výstavby je akciová spoločnosť JARABINY, predpokladaná výška investície je asi 1,6 miliardy korún. Výstavba sa začne ešte v tomto roku, jej ukončenie sa predpokladá v roku 2010.

Polyfunkčný komplex Jarabiny vyrastie na území, ktoré bolo pôvodne priemyselnou zónou, no v posledných rokoch sa mení na novú reprezentatívnu štvrť, v ktorej vznikajú biznis centrá a administratívne budovy. Tá v budúcnosti splynie s novou zástavbou, ktorá sa pripravuje alebo už sa stáva realitou na ľavom brehu Dunaja medzi Starým mostom a Mostom Apollo.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - I. Flimmel, P. Brna

Páčil sa vám článok?