Lamač si prispel a bude mať tiež pešiu zónu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ktovie, v akom stave boli chodníky i vozovka na Vrančovičovej ulici, pochopí, prečo zvolal starosta Peter Šramko začiatkom septembra zastupiteľstvo na mimoriadne zasadnutie.

Išlo totiž o dotáciu z rozpočtu mestskej časti vo výške pol milióna korún v prospech mesta na rekonštrukcie oboch chodníkov. „Museli sme dôkladne zrátať všetko, čo sme mali k dispozícii, presvedčiť sa, že budeme mať dosť peňazí, aby táto transakcia neohrozila chod našej mestskej časti,“ hovorí prednosta úradu Branislav Masár.

Rekonštrukciu povrchu vozovky a chodníkov malo po generálnej oprave kanalizácie a vodovodu urobiť mesto, ale nemalo na to dosť peňazí. Lamačania sa preto rozhodli dať, koľko môžu, aby pomohli priviesť na svet aspoň prvý úsek medzi Hodonínskou a Borinskou ulicou. Do konca tohto roku by mal byť tento úsek obojstranne vydláždený zámkovou dlažbou. Poslanci aj našli spôsoby, ako takýto mimoriadny výdavok nahradiť - objavili dve cestičky v kapitole bežných príjmov, a tak úsporami v investičnej oblasti tento schodok vyrovnajú.

Pol ulice nie je celá pešia zóna, Lamačania však myslia aj do budúcnosti, a preto odporučili starostovi požiadať zástupcov magistrátu o vyčlenenie prostriedkov na rekonštrukciu druhej polovice ulice, ktorá by sa mala robiť na rok.

Páčil sa vám článok?