Mesto a mestská časť idú meniť pozemky

27.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Pozemky v mestskej časti Rusovce zamení mesto Bratislava so spoločnosťou Rot, kde má mestská časť menšinový podiel, a s Poľnohospodárskym podielnickým družstvom Dunaj.

Mesto vlastní pozemky na existujúcej poľnej ceste, ktoré potrebuje získať mestská časť, aby tam mohla vzniknúť miestna komunikácia tretej a štvrtej triedy.

Túto cestu spolu s inžinierskymi sieťami vybudujú budúci stavebníci a využijú počas výstavby rodinných domov na priľahlých pozemkoch, informoval starosta Rusoviec Dušan Antoš s tým, že cestu dostane do správy a vlastníctva mestská časť. Zámenu posúdila bratislavská Mestská rada a postúpila ju na marcové rokovanie mestských poslancov.

V Rusovciach sa v súlade s územným plánom pripravuje výstavba približne 200 rodinných domov a 125 bytov v nízkopodlažnej zástavbe s občianskou vybavenosťou. Podľa starostu je predpoklad, že do roku 2015 až 2020 by mohol vzrásť počet obyvateľov na štyri- až päťtisíc zo súčasných tritisíc obyvateľov.

Mestská časť si tento rok pripomína 800 rokov od prvej písomnej zmienky o Rusovciach. Pri tejto príležitosti pripravila samospráva sprievodné podujatia.

(tasr)

Páčil sa vám článok?