Viacúčelová hala by mala byť na Kalinčiakovej ulici

26.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Multifunkčná aréna, ktorú Slovensko potrebuje v súvislosti s organizovaním majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji v roku 2011, by mala vyrásť na mieste, kde je dnes areál Základnej školy na Kalinčiakovej ulici.

K tomuto záveru dospela vo štvrtok 21. februára mestská rada, ktorá zároveň odporučila mestskému zastupiteľstvu, aby odsúhlasilo, že na mieste cyklistického štadióna na Tehelnom poli, kde pôvodne mala stáť multifunkčná hala, vznikne nová športová akadémia.

Malo by ísť o základnú školu a gymnázium so zameraním na šport, ktorej súčasťou by mal byť aj plavecký bazén, posilňovne a tréningové centrá. Ako sám povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová, malo by tiež dôjsť k zmene územného plánu, pokiaľ ide o funkčné využitie územia v tejto lokalite. Zámer v tejto podobe podporuje aj starosta mestskej časti Bratislava - Nové Mesto Richard Frimmel.

Bratislavskí mestskí poslanci 31. januára rozhodli o návrhu prenájmu pozemku v areáli Tehelného poľa na účely výstavby novej arény. Budúci dlhodobý nájom areálu cyklistického štadióna znie na 50 rokov pre Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a cena je 1000 korún ročne. V „hre“ pritom už vtedy boli dve možnosti - buď by sa hala postavila na mieste dnešného Národného cyklistického štadióna, alebo na území, kde je dnes areál Základnej školy Kalinčiakova, teda na rohu ulíc Bajkalská a Trnavská, čo by bolo vhodnejšie aj z hľadiska dopravy.

Podľa vyjadrenia výkonného riaditeľa spoločnosti Marketing SZĽH Martina Rybu by sa s výstavbou multifunkčnej haly malo začať v priebehu februára až marca 2009, dokončenie projektu je naplánované na prelom rokov 2010 a 2011. Podmienkou prenájmu pozemku na Kalinčiakovej ulici je, aby SZĽH garantoval výstavbu novej športovej školy na mieste súčasného Národného cyklistického štadióna.

Definitívne rozhodnutie by mali prijať poslanci mestského zastupiteľstva v marci.

(juh)
Páčil sa vám článok?