Penta chystá výstavbu aj v Ružinove

26.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Finančná skupina Penta pripravuje na asi hektárovom pozemku na nároží ulíc Bajkalská a Ružinovská výstavbu polyfunkčného objektu, do ktorej mieni investovať asi 50 miliónov eur.

Pozemok, na ktorom chce Penta stavať, je doteraz voľný a doteraz ho využívali najmä cirkusy a prevádzkovatelia lunaparkových atrakcií. „Chystáme sa osloviť architektov a architektonické ateliéry, chceme si nechať vypracovať návrh na architektonické riešenie tohto územia,“ povedal nám hovorca skupiny Penta Martin Danko.

Skupina Penta začala pôsobiť na realitnom trhu v Bratislave vstupom do projektu Digital Park, čo je komplex administratívnych budov na Einsteinovej ulici v Petržalke. Prvá budova Digital Parku bola skolaudovaná v septembri 2006. Vlani v novembri sa začala výstavba ďalších štyroch vzájomne prepojených budov. Dokončenie druhej etapy sa predpokladá v prvom kvartáli roku 2009.

Penta získala aj lukratívne pozemky v centre mesta - v zóne Chalupkova. Na približne štyroch hektároch plochy v bývalom areáli Bratislavskej teplárenskej preinvestuje okolo 150 miliónov eur. Mieni pritom zachovať a obnoviť aj jednu z najcennejších stavebných technických pamiatok na tomto území - Turbínovej haly bratislavskej teplárne od Dušana Jurkoviča.

(juh)

Páčil sa vám článok?