V Ružinove chcú postaviť polyfunkčný dom Helios

16.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Ružinov plánuje Architektonická kancelária G & D postaviť polyfunkčný dom Helios. Budova je pritom navrhovaná na pôdoryse súčasného jednopodlažného objektu so službami na Herlianskej ulici.

Dotknuté územie sa nachádza v strede sídliska medzi Drieňovou a Ružinovskou ulicou, z východu je ohraničené spomínanou Herlianskou ulicou a zo západu trhoviskom. O navrhovanej výstavbe sa možno viac dozvedieť do 3. marca na prízemí bratislavského magistrátu na Primaciálnom námestí, v elektronickej podobe je aj na internetovej stránke www.enviroportal.sk. Písomné stanovisko môže verejnosť poslať do rovnakého dátumu, teda do 3. marca, na Obvodný úrad životného prostredia v Bratislave, ktorý sídli na Karloveskej ulici.

Podľa zámeru by mal mať objekt deväť nadzemných podlaží. Na prvom a druhom nadzemnom podlaží sa navrhujú obchodné priestory, nachádzať by sa tam mal supermarket, obchody, rôzne služby, reštaurácie a menšie zariadenia rýchleho stravovania. Na druhom a treťom poschodí sa plánujú kancelárske priestory. Zvyšné nadzemné podlažia, teda od štvrtého po deviate, budú určené pre 70 bytov. Posledné nadzemné podlažie sa navrhuje ako ustupujúce a určené bude pre mezonetové byty na ôsmom podlaží.

Zámer počíta aj s výstavbou parkovacích miest. Na teréne by sa malo vybudovať 12 miest na parkovanie, v trojpodlažných podzemných garážach ďalších 234 plôch na parkovanie. S výstavbou by sa malo začať v prvom štvrťroku 2009, objekt by mal byť dokončený v prvom štvrťroku 2011. Predpokladané náklady by mali dosiahnuť 500 miliónov korún.

Informácie uverejnilo mesto na svojej oficiálnej internetovej stránke, údaje sú k dispozícii aj na stránke eia.enviroportal.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?