Chcú regulovať pôvodnú časť Devínskej Novej Vsi

8.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prípravné práce na územnom pláne zóny v pôvodnej, historickej časti obce začala bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves.

"V zonálnom pláne chceme zachovať pôvodný charakter zástavby a vezmeme do úvahy pripravovanú výstavbu protipovodňovej ochrany a cyklotrasy smerom do Záhorskej Bystrice i pešieho prepojenia do Rakúska," uviedol architekt mestskej časti Milan Beláček. Územný plán zóny (ÚPZ) rieši územie ohraničené Istrijskou ulicou, ulicou Slovinec a kontaktným územím potoka Mláka a rybníka Stará Mláka.

Beláček dodal, že mestská časť hľadá možnosť, ako odľahčiť dopravne vyťaženú Istrijskú ulicu, aby bol v jej okolí väčší priestor pre pešie zóny a parky. Ďalšia výstavba rodinných domov je tu možná až po vyriešení dopravnej situácie na Istrijskej ulici, zdôraznil.

Vyčlenenie financií na spracovanie ÚPZ prerokujú na budúci mesiac miestni poslanci pri úprave tohtoročného rozpočtu, informoval. Pri spracovaní ÚPZ bude architekt Beláček spolupracovať s Komisiou výstavby, architektúry a rozvoja a majiteľmi pozemkov v pôvodnej časti obce.

Podľa architekta mestskej časti Devínska Nová Ves je už veľmi potrebné postaviť napojenie z diaľničnej križovatky Stupava-juh smerom k automobilke Volkswagen, aby kamiónová doprava nezaťažovala križovatku v blízkej mestskej časti Lamač a priľahlé územie. "Na križovatke v Lamači sa totiž kumuluje nákladná, osobná a mestská hromadná doprava," vysvetlil.

(tasr)

Páčil sa vám článok?