V Dúbravke postavia štvrť mestských víl

31.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na mieste dnes spustnutej záhradkárskej kolónie Pri kríži vyrastie obytná zóna Brižite - sever. Nové mestské vily Villa Rustica vytvoria kultivovaný prechod medzi jestvujúcou zástavbou a lesom Devínskej Kobyly.

Pripravované mestské vily Villa Rustica, ktoré sú prvou etapou obytnej zóny Brižite - sever, budú mať charakter málopodlažnej zástavby. Štvorpodlažné mestské vily, pavilónovo rozmiestnené v teréne, by mali byť kompromisom medzi súkromím rodinného domu a pohodlím bytu. V každej štvorpodlažnej mestskej vile bude 14 bytov, spolu sa ich v prvej etape postaví 70. Rozloha bytov sa bude pohybovať v rozmedzí od 80 do 140 štvorcových metrov.

Na najvyššom poschodí budú ešte o niečo priestrannejšie penthousy s veľkými terasami s výhľadom na panorámu Malých Karpát so zrúcaninou hradu Pajštún. Byty budú rôznej veľkosti, od jednoizbových až po štvorizbové. Dominantným priestorom každého bytu bude veľká obytná hala s kuchynským kútom a barovým pultom. Spálne spolu s kúpeľňami budú situované do tichej zóny bytu.

Novú obytnú zónu Villa Rustica postaví rovnomenná firma, ktorá je dcérskou spoločnosťou firmy Global Real, s.r.o. V rámci projektu obytnej zóny investor v spolupráci so spoločnosťou E&J vybuduje a zrekonštruuje obslužné komunikácie a technickú infraštruktúru v hodnote asi 70 miliónov korún, ktoré napoja na existujúcu zástavbu. Okolie obytnej zóny bude mať parkový charakter, vďaka čomu sa v súčasnosti neudržiavané a zdevastované prostredie premení na kultivovaný priestor, ktorý bude tvoriť prechodovú zónu medzi urbanizovaným mestským prostredím a okolitou prímestskou krajinou.

Je predpoklad, že výstavba sa začne v marci tohto roka, keď stavebník zrejme získa stavebné povolenie.

(juh)
VIZUALIZÁCIE - Vavrica Architekti

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie