Pri Starej Vajnorskej postavia sklady

11.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Asi 420 miliónov korún si vyžiada výstavba polyfunkčného objektu slúžiaceho najmä na veľkoobchodné, skladové a administratívne účely, ktorého výstavba sa pripravuje na Starej Vajnorskej ceste.

Lokalita, kde má nový areál vyrásť, je ohraničená Starou Vajnorskou cestou, Bojnickou a Staviteľskou ulicou. Komplex má pozostávať z dvoch častí - veľkoobchodnej a administratívnej. Veľkoobchodnú časť budú tvoriť štyri trojpodlažné haly, z ktorých každá bude pozostávať zo štyroch samostatných obchodných jednotiek. Na prízemí budú priestory pre veľkoobchod, na druhom a treťom nadzemnom podlaží sú navrhnuté sklady.

Administratívnu časť budú tvoriť dve budovy so šiestimi nadzemnými podlažiami, pričom na prízemí oboch z nich sú navrhnuté po dve obchodné prevádzky, druhé až piate nadzemné podlažie bude slúžiť ako kancelárske priestory a na šiestom nadzemnom podlaží oboch budov majú byť po dva byty.

V rámci areálu je navrhnutých 112 parkovacích miest pre osobné vozidlá, 28 miest pre dodávky a ráta sa aj s vybudovaním štyroch odstavných plôch s rozmermi asi 70 x 4 metre pre ťahače, prívesy, návesy a jazdné súpravy. Areál bude napojený na existujúcu dopravnú sieť jedným centrálnym vjazdom a výjazdom zo Starej Vajnorskej.

Začatie i ukončenie výstavby sa predpokladá v tomto roku, začatie prevádzky je naplánované na rok 2009.

(juh)

Páčil sa vám článok?