Na Saratovskej ulici bude 28-podlažný dom

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Stavebný boom, ktorý v súčasnosti prežíva Bratislava, nachádza svoj odraz aj v Dúbravke. Perspektívne tu má okrem iného vyrásť jedna z najvyšších budov v meste - 28-podlažný bytový dom.

Výstavba bytového „mrakodrapu“ sa pripravuje na Saratovskej ulici vedľa Domu kultúry a pravdepodobne v ňom bude 123 bytov. V mestskej časti okrem toho pribudnú aj dva 7-podlažné bytové domy prístupné z Trhovej ulice s 96 bytmi. K obom bude prislúchať okolo 430 parkovacích miest, pričom sa ráta aj s rozšírením Trhovej ulice o jeden jazdný pruh a vyriešením križovatky s Alexyho ulicou. V priľahlom priestore sa plánuje aj výstavba obchodného domu patriaceho Jednote COOP Dunajská Streda.

V okrajových častiach Dúbravky sa počíta s rozvojom územia nad objektom mestských požiarnikov, ale i na Poliankach oproti zimnému štadiónu. Najnovšie sa istá zahraničná banka začala zaujímať o možnosti investovať do výstavby nadštandardného obchodného centra na križovatke Karloveskej cesty s Harmincovou ulicou, a to v prípade, že spádovosť územia sa bude približoval k 100-tisíc obyvateľom, čo sa pri započítaní susedných mestských častí nejaví ako nereálne. Podľa informácií z dúbravského miestneho úradu je dnes už viac-menej isté, že v Dúbravke sa pripravuje výstavba najmenej 1300 bytov, čo si vyžiada nároky na revitalizáciu predškolských i školských zariadení, posilnenie dopravy a celkové zvýšenie nárokov na šport, rekreáciu a oddych. Preto mestská časť už v predstihu investuje do opráv a modernizácie škôl, do prípravy a realizácie ďalšieho parku a do obnovy detských zariadení a ihrísk. Súbežne s tým sa povoľujú a budujú otvorené i kryté športoviská, najmä tenisové kurty a bežecké či korčuliarske dráhy, revitalizuje sa Park družby, obnovujú detské ihriská. S rozvojom hromadnej bytovej výstavby a občianskej vybavenosti ide i rozvoj málopodlažnej a rodinnej zástavby. K tomu sú pripravené lokality v Tavaríkovej osade, Brižite, pripravuje sa súbežná ulica s Jadranskou, a aj tie väčšie, napríklad Horné Krčace, Veľká lúka a iné, ktoré však musia počkať na schválenie nového územného plánu mesta.

Páčil sa vám článok?