V Dúbravke vládne značný stavebný ruch

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V Dúbravke na niekoľkých miestach pokračuje rozsiahla výstavba. Okrem nového obchodného domu tu v dohľadnom čase postavia hneď niekoľko veľkých bytových domov.

Na priestranstve medzi Poštou a Kostolom Ducha svätého stavajú obchodný dom Lidl. Jeho dokončenie sa predpokladá v prvej dekáde novembra tohto roku. Obchodov tohto typu je na Slovensku už desiatky a je pravdepodobné, že aj keď ide o obchody nižšieho štandardu, postavia sa i v okrajových mestských častiach Bratislavy. Práve ich jednoduchá stavebná technológia umožní, po splnení si svojej funkcie, aj ich rýchle a jednoduché odstránenie. Obchod bude mať zastavanú plochu asi 1800 štvorcových metrov a poskytne 135 parkovacích miest. V súvislosti s touto stavbou prestavajú i križovatku na ulici Pod záhradami, ktorá dostane podobu kruhového objazdu a uvažuje sa i o možnom zjednosmernení tejto ulice.

Medzi obchodným domom Lidl a poštou je naplánovaná výstavba novej dominanty - komplexu Botanik, pozostávajúceho z dvoch 24-podlažných a dvoch 8-podlažných polyfunkčných domov s funkciami bývania, administratívy a služieb. Predpokladá sa, že v ňom bude asi 250 bytov. Ďalšia výstavba občianskej vybavenosti a polyfunkčných domov je situovaná do priestoru medzi Saratovskou a Agátovou ulicou. Ide o stavbu 270 bytov v niekoľkých objektoch s príslušným počtom parkovacích miest a občianskou vybavenosťou. K dispozícii budú jednoizbové, dvojizbové a trojizbové byty. Prvé byty budú odovzdané ešte v tomto roku.

Pokračuje aj výstavba polyfunkčného súboru Koprivnica. Ako napovedá už názov, objekt je priľahlý ku Koprivnickej ulici, oproti Základnej škole na Dolinského. Snaha o odstránenie nefunkčného skeletu z roku 1983 viedla konečne k úspechu a dnes možno povedať, že architektom sa podarilo dielo, ktoré vhodne zapadne do územia. Bude tu 140 jedno-, dvoj-, troj- a štvorizbových bytov i mezonetové byty. Dokončenie komplexu je plánované na prvý štvrťrok 2007.

Ďalšie tri polyfunkčné bytové domy, v ktorých bude spolu 200 bytov, sa stavajú

na budúcom predĺžení Nejedlého ulice s prepojením na ulicu Na vrátkach. Súčasťou objektov sú dvojpodlažné podzemné garáže pre 240 automobilov a vonkajšie parkovisko pre 53 áut. Podzemná časť komplexu sa už stavia, nadzemné podlažia sú schválené zatiaľ s vydaným stavebným povolením len pre jeden objekt. Dokončovanie bytov bude postupné, posledný objekt by mali odovzdať asi v roku 2008.

Páčil sa vám článok?