Infocentrum projektu je navštevované

25.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Infocentrum projektu Revitalizácia Námestia SNP v Bratislave, ktoré sa nachádza na poschodí Starej tržnice, vzniklo v máji s cieľom čo najvernejšie priblížiť budúcu podobu centrálneho námestia každému obyvateľovi Bratislavy, či jej návštevníkovi.

Jeho zriadením chcel iniciátor projektu - mestská časť Bratislava - Staré Mesto - zároveň deklarovať snahu o permanentnú komunikáciu s verejnosťou, transparentnosť pri realizácii jednotlivých krokov už počas prípravných fáz projektu a predovšetkým záujem o názor obyvateľov Bratislavy.

K 22. 9. Infocentrum navštívilo 3674 záujemcov. Priemerná denná návštevnosť je cca 50 ľudí. Do Infocentra zavítali aj známe osobnosti verejného života, napr. viceguvernér Národnej banky Slovenska J. Mudrík, generálny riaditeľ SND D. Jamrich, člen činohry SND A. Swan, ako aj viacerí poslanci NR SR.

Značná je prevaha ľudí aktívne o projekte diskutujúcich a zaujímajúcich sa o každú poskytnutú informáciu a informačný materiál či leták o projekte, ktorý dostane každý záujemca pri návšteve centra projektu. S negatívnym názorom prichádza málo návštevníkov, a ich naladenie má príčinu skôr v celospoločenskej situácii.

Ľudia sa vyjadrujú k povrchovému, no predovšetkým k progresívnemu podzemnému riešeniu námestia, ktoré priťahuje najmä mladšiu generáciu. Tá si pod povrchom námestia predstavuje internetové kaviarničky, pestré obchodné plochy, miestnosti na opateru detí, ktorých rodičia sa zatiaľ spokojne venujú nákupom v priľahlých obchodoch podzemného areálu, malé non-stop kiná, galérie, ale aj priestory so zachovanými archeologickými nálezmi a i.

Okrem priameho kontaktu s pracovníkmi Infocentra ľudia využívajú aj možnosť získania informácií prostredníctvom stálej telefonickej linky 592 642 16, či mailovej adresy info-snp@town.sk.

S príchodom školského roka organizátori upriamili pozornosť na detské publikum, ktoré môže v Infocentre vymaľovať peknú maľovánku s motívmi Námestia SNP, či namaľovať svoje predstavy o povrchu tohto námestia. Žiaci aj pedagógovia ZUŠ túto aktivitu privítali ako príjemné spestrenie mimoškolskej činnosti.

„Verím, že Bratislava sa stane európskou metropolou a tento projekt je novým štartom pre naše mesto. Ďakujem všetkým, ktorí sa pustili do projektu.“

„Krásna myšlienka, som nadšená týmto projektom, len urýchlene začať na tom pracovať. Dúfam, že sa toho dožijem. Ďakujem srdečne.“

To je len zopár záznamov z Knihy návštev Infocentra, ktoré sú pre organizátorov projektu snáď tým najlepším zadosťučinením za ich doterajšie úsilie a zároveň motiváciou a výzvou do ďalších krokov, ktoré Bratislavčanom, a nielen im, oživujú zabudnutý pocit hrdosti na slovenskú metropolu.

Páčil sa vám článok?