Územný plán chcú meniť Devín aj Lamač

1.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva Devínskej Novej Vsi v súvislosti s rozsiahlou výstavbou novej štvrte Lamačská brána navrhuje väčšie zmeny na základe urbanistickej štúdie tejto zóny. Cieľom je posunúť územie dopravy, dopravnej vybavenosti a plochy zariadení MHD severnejšie.

Na Istrijskej ulici číslo 68, kde je areál kultúrneho a spoločenského centra a Múzeum kultúry Chorvátov na Slovensku, chce mestská časť zriadiť funkciu zmiešaného územia bývania a občianskej vybavenosti na dobudovania námestia a služieb. V súčasnosti je tu vyčlenená funkcia pre malopodlažnú bytovú zástavbu rodinných a bytových domov.

Priestor medzi agroturistickým areálom Pegas a železnicou plní v súčasnosti funkciu krajinnej zelene. Devínska Nová Ves navrhuje rozšírenie funkcie o šport a telovýchovu.

V oblasti Devínske Jazero navrhuje nové funkčné využitie a rozšírenie existujúcich funkcií o záhrady, záhradkárske a chatové osady, rekreáciu v prírodnom prostredí, šport a telovýchovu.

DEVÍN
Mestská časť Devín žiada v územnom pláne mesta vyznačenie územia oproti strelnici pre plánované prístavisko športových lodí.

V lokalite Merice by sa mala zjednotiť horná hranica možnej výstavby v malopodlažnej zástavbe obytného územia, do výšky asi 60 metrov od hranice Kremeľskej ulice, ktorá je hlavnou ulicou prechádzajúcou cez Devín.

LAMAČ
Mestská časť Lamač žiada napríklad v súvislosti s urbanistickou štúdiou zóny Lamačská brána, akceptovanie variantného riešenia, v ktorom bude umiestnenie odstavných dopravných plôch posunuté do novej polohy severne od predĺženia Eisnerovej ulice, čím sa dostanú mimo centrálnej zóny nového zastavaného územia.

(rob)
Páčil sa vám článok?