Viac informácií o revitalizácii Námestia SNP

28.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Starej tržnici je od piatku 26. mája zriadené Informačné centrum k projektu Revitalizácie Námestia SNP v Bratislave. Školení pracovníci v ňom budú poskytovať širokej verejnosti komplexné informácie o pripravovanom projekte rekonštrukcie centrálneho bratislavského námestia.

Okrem toho budú mať Bratislavčania možnosť vyjadriť svoj názor na projekt, a tým prispieť k jeho kvalitnej realizácii. Informačné centrum je otvorené v pracovné dni od 8. do 18. hodiny.

Mestská časť Staré Mesto sa aj touto formou snaží Bratislavčanov oboznámiť s podrobnosťami pripravovaného projektu. Ako potvrdil hovorca projektu Milan Vajda, otvorenie Informačného centra potvrdzuje snahu iniciátorov projektu o ustavičnú komunikáciu s verejnosťou, transparentnosť pri realizácii jednotlivých krokov a záujem o názor obyvateľov Bratislavy.

V Informačnom centre, ktoré sa nachádza na poschodí Starej tržnice, si záujemcovia môžu prezrieť videofilm o histórii, súčasnosti a budúcnosti Námestia SNP, k nahliadnutiu sú odborné materiály (správa z prieskumu verejnej mienky, úvodná štúdia realizovateľnosti a iné), brožúry so základnými informáciami o projekte a množstvo iných materiálov.

Ako pri slávnostnom otvorení Informačného centra povedal starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, rekonštrukcia Námestia SNP nielenže zatraktívni výzor mesta, ale prispeje aj k dobudovaniu Bratislavy ako európskej metropoly. Rozšíri tiež atraktívny priestor pešej zóny, vytvorí nové pracovné, spotrebiteľské a podnikateľské príležitosti. Vyrieši tiež akútny nedostatok parkovacích možností v centre mesta.

(ado)

O projekte rekonštrukcie Námestia SNP sa môžete dozvedieť aj v infocentre v Starej tržnici.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?