Projekt revitalizácie predstavia v Cannes

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Slovensko sa po prvýkrát zúčastní na medzinárodnom veľtrhu nehnuteľností MIPIM v Cannes. Stane sa tak v dňoch 8.-11. marca 2000 prostredníctvom oficiálnej expozície Hlavného mesta SR Bratislava, ktorú však pripravila mestská časť Bratislava - Staré Mesto.

Popri iných možnostiach investovania v Bratislave bude expozícia prezentovať najmä projekt Revitalizácia Námestia SNP.

Projekt Revitalizácie Námestia SNP v centre Bratislavy nadväzuje nielen na doterajšie úsilie samosprávy mesta o rekonštrukciu historického jadra, ale aj na nedávne aktivity slovenskej vlády zamerané na zlepšenie podmienok na prílev priamych zahraničných investícií. Prijaté opatrenia sa sústreďujú do troch oblastí: legislatívnej, finančnej a inštitucionálnej.

Bratislavská expozícia sa bude nachádzať v novom výstavnom paláci Espace Riviera na ploche 30 m2. Autorom výtvarno-architektonického riešenia expozície je bratislavský architekt Ivan Jarina. Na jej príprave spolupracoval s umeleckými sklármi Rastislavom Balážom a Františkom Csandalom. Súčasťou expozície je osem farebných panelov prezentujúcich historický vývoj Námestia SNP a jeho aktuálny stav v predinvestičnej fáze projektu, plazmová obrazovka s dvojminútovou počítačovou animáciou budúceho riešenia námestia a unikátny sklenený rokovací stôl v tvare pôdorysu námestia.

Expozíciu mestskej časti Staré Mesto podporia osobnou účasťou počas prvých dvoch dní veľtrhu podpredseda vlády SR pre ekonomiku Ivan Mikloš, prvý námestník primátora Bratislavy Pavol Minárik a starosta bratislavského Starého Mesta Andrej Ďurkovský.

Medzinárodný veľtrh nehnuteľností MIPIM v meste Cannes na Francúzskej riviére organizuje medzinárodná agentúra Reed Midem tohto roku po desiaty raz. Od svojho vzniku v roku 1991 sa stal najväčším profesionálnym podujatím v oblasti obchodu s nehnuteľnosťami, na ktorom sa prezentujú takmer všetky najvýznamnejšie projekty, trendy a stratégie v oblasti nehnuteľností.

MIPIM každoročne navštívi vyše 12 tisíc odborníkov z oblasti nehnuteľností, bankového sektora, architektúry, územného plánovania, stavebníctva a samospráv miest a regiónov. Na výstavnej ploche Palais de Festival s rozlohou 13 tisíc m2 sa tohto roku očakáva účasť vyše 4100 firiem a organizácií z takmer 60 krajín sveta.

(miv)
Páčil sa vám článok?