Zámer stavať na Rustavelliho ulici pokročil

17.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Investíciu vo výške asi jednej miliardy korún si vyžiada výstavba polyfunkčného komplexu na Rustavelliho ulici v Rači. Zámer, o ktorom sa hovorí už dlhší čas, začína byť opäť aktuálny.

Súbor pozostávajúci z celkove sedemnástich budov by mal vyrásť v centrálnej zóne mestskej časti Rača na pozemku ohraničenom ulicami Rustavelliho, Závadská, Púchovská a Detvianska. Malo by ísť o skupinu 15 polyfunkčných objektov s tromi až siedmimi nadzemnými a jedným až dvoma podzemnými podlažiami. V ich parteri je navrhnutá občianska vybavenosť a na vyšších podlažiach byty rôznych veľkostí, od jednoizbových po štvorizbové, pričom najviac by malo byť dvojizbových a trojizbových bytov.

Súčasťou komplexu má byť aj výšková dominanta - veža s pätnástimi nadzemnými podlažiami, v ktorej budú rezidenčné apartmány. Posledným navrhovaným objektom je jednopodlažná budova slúžiaca výhradne pre občiansku vybavenosť. Pre potreby obyvateľov komplexu má slúžiť parkovacia garáž s jedným, resp. dvoma podzemnými podlažiami, v ktorej bude 299 parkovacích miest. Okrem toho zámer ráta aj s vybudovaním povrchových parkovacích miest, a to v dvoch variantoch, z ktorých jeden ráta so 120 a druhý s 82 miestami.

Dopravné riešenie je navrhnuté napojením na Rustavelliho ulicu prostredníctvom križovatky Detvianska - Rustavelliho, pričom v záujme zlepšenia prejazdnosti sa uvažuje aj o o prestavbe tejto križovatky na okružnú. Pripojenie na Púchovskú ulicu je navrhnuté ako nová, svetelne riadená styková križovatka oproti areálu Drevona, ktorá umožní odbočenie v smere z centra aj v smere od Pezinka a výjazd smerom do centra. Samostatne je riešené napojenie na Detviansku ulicu.

Výstavbu pripravuje spoločnosť INTERCOM Agentúra, s.r.o., ktorá je prostredníctvom vplyvného podnikateľa Ivana Kmotríka prepojená so skupinou Grafobal Skalica. V súčasnosti sa spracováva dokumentácia pre územné rozhodnutie a zámer posudzuje ministerstvo životného prostredia. Orientačný termín začatia výstavby je máj 2008, ukončená by mala byť o dva roky neskôr.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - R.A.U.
Páčil sa vám článok?