Urbanistickú štúdiu námestia vypracujú do leta

14.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto je od roku 1997 nositeľom projektu Revitalizácia Námestia SNP. Počas uplynulých 18 mesiacov sme vykonali viacero krokov zameraných na detailnú prípravu projektu a jeho úspešnú realizáciu.

Projekt úpravy centrálneho námestia hlavného mesta môže byť úspešný iba vtedy, ak bude mať podporu medzi obyvateľmi Bratislavy. Občania však najprv o ňom musia vedieť. Práve z tohto dôvodu sme oslovili Staromestské a Bratislavské noviny, ktoré nám vyšli v ústrety a od tohto čísla sa pravidelne na rovnakom mieste budete môcť stretávať s aktuálnymi informáciami o projekte. Projekt je stále otvorený, pripravený prijať námety od občanov, k čomu bude slúžiť kontakt uvedený vždy na konci tohto stĺpca, ale aj informačné stredisko projektu, ktoré plánujeme otvoriť začiatkom apríla.

Andrej Ďurkovský, starosta Starého Mesta

~     ~     ~
Presne po roku usporiadala v utorok 15. februára mestská časť Staré Mesto opäť verejnú diskusiu k projektu. Jej cieľom bolo získať názor občanov k alternatívam riešenia urbanistickej štúdie Námestia SNP. Samotná urbanistická štúdia bude spracovaná v priebehu nasledujúcej jari a leta. Po svojom schválení v orgánoch samosprávy mestskej časti sa stane záväzným dokumentom pre akúkoľvek investičnú činnosť v tomto území. Preto je jedným z kľúčových krokov pri príprave celého projektu úpravy centrálneho bratislavského námestia.

Riešenie urbanistickej štúdie sa bude odvíjať od dvoch variantov dopravnej obsluhy územia (neprejazdné námestie s električkovou traťou alebo bez nej). K vybranému dopravnému riešeniu budú priradené jednotlivé vhodné riešenia funkčných a hmotovo-priestorových možností. Počas verejnej diskusie sa občania vyjadrovali k doprave na námestí po jeho úprave, k jednotlivým funkciám, ktoré námestie má spĺňať po rekonštrukcii, k hmotovo-priestorovému dotvoreniu, vrátane výšky objektov a prípadnej novej dostavby na námestí, ako aj k riešeniu zelene.

Projektový tím by však uvítal aj názor občanov, ktorí sa na verejnej diskusii nemohli zúčastniť. Preto Staromestské a Bratislavské noviny ponúkajú na tejto strane možnosť vyplniť rovnaký anketový lístok, aký bol k dispozícii počas verejnej diskusie.

~     ~     ~
Ak vám projekt obnovy centrálneho námestia nášho hlavného mesta nie je ľahostajný, vyplňte anketový lístok a zašlite ho na adresu:

Milan Vajda, hovorca projektu
Miestny úrad Bratislava - Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3, 814 21 Bratislava
HESLO: Námestie SNP
E-mail: hovorca@town.sk

Páčil sa vám článok?