Územie na konci Lamača má budúcnosť

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Územie za starým obchodným domom v Lamači v smere ku hranici s mestskou časťou Záhorská Bystrica je perspektívnym miestom, kde sa v budúcnosti bude realizovať ďalšia výstavba.

Starý obchodný dom v Lamači zatiaľ funguje, sú v ňom prevádzky, ktoré podľa vyjadrenia starostu Lamača Petra Šramka „čakajú na lepšie časy“. Objekt nie je stále využitý v plnom rozsahu, ale v jeho okolí sa už stavajú predajne motorových vozidiel a je predpoklad, že celá táto oblasť dostane po ich dokončení nový impulz. Obchodný dom a jeho okolie rieši urbanistická štúdia Staré záhrady.

Lokalita za obchodným domom smerom ku hranici s mestskou časťou Záhorská Bystrica je rozvojovým územím tejto mestskej časti. Vzhľadom na veľkosť územia asi 8,6 hektára a blízkosť inžinierskych sietí, dopravného napojenia a ostatnej infraštruktúry bude začatie prípadnej výstavby na tomto území podstatne jednoduchšou záležitosťou, ako to je v prípade lokality Nový Lamač – Zečák, kde je veľkosť rozpracovaného územia 148 hektárov. Rozdiel je i v tom, že pozemky v území Staré záhrady vlastnia už siedmi investori, ktorí sú financovateľmi Urbanistickej štúdie a obstarávateľom štúdie Nový Lamač je mestská časť Lamač, pričom má za partnerov fyzické a právnické osoby, ktorých je spolu okolo päťtisíc.

Starosta mestskej časti P. Šramko dáva tejto lokalite dobrú perspektívu. Prípadný stavebný ruch by nemal byť problémom ani pre obyvateľov mestskej časti, lebo ide o územie situované úplne na okraji Lamača.

Páčil sa vám článok?