Namiesto štyroch obytných domov postavia šesť

11.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Zámer vybudovať na konci Rače polyfunkčný komplex Quattro, o ktorom sme písali pred tromi rokmi, sa zmenil: namiesto štyroch obytných domov tu vyrastie šesť a komplex má aj nový názov - Račany Bianco.

Nový polyfunkčný súbor má stáť v mestskej časti Rača vo štvrti Komisárky, na území bývalého areálu Výskumného ústavu chemicko-technologického. Je navrhnutý ako skupina samostatne stojacich nízkopodlažných obytných domov, osadených v miernom svahu v obytnej zóne v blízkosti vinohradov.

Oproti pôvodnému zámeru predloženému pred tromi rokmi (ešte pod názvom Quattro), ktorý rátal s 36 bytmi, 60 ubytovacími bunkami a 165 parkovacími miestami, z toho 51 v garážach, sa projekt výrazne zväčšil. Ráta so šiestimi domami, s 5 + 1 nadzemnými podlažiami. Na najvyššom podlaží majú byť horná časť mezonetových bytov s veľkorysou rerasou a výhľadom na Karpaty.

V komplexe má byť až 168 bytov, má z toho 44 dvojizbových, 100 trojizbových, 12 štvorizbových mezonetových a 12 päťizbových mezonetových. Vzrástol aj počet navrhnutých parkovacích miest - garáží bude 48, vnútorných parkovacích státí 50 a vonkajších parkovacích státí 168, celkove teda 266 miest na parkovanie. K dispozícii bude aj občianska vybavenosť - obchody, služby, ako aj priestory na aktivity súvisiace s trávením voľného času. Priamo v komplexe Račany Bianco je aj potok, ktorý dotvorí atmosféru tohto miesta oddávna spojeného s vinohradníckou tradíciou.

Dopravné napojenie komplexu na štruktúru mestskej časti Rača je navrhnuté priečnou prístupovou komunikáciou z Rustavelliho ulice cez ulicu Pri vinohradoch. Dopravné riešenie vnútri novovybudovaného komplexu predpokladá sústavu vnútorných obslužných komunikácií (obytných ulíc) sprístupňujúcich jednotlivé objekty. Celková zastavanosť územia len o málo prevýši 27 percent, čo sa iste bude dať využiť na príjemný oddych.

Výstavba komplexu Račany Bianco sa začne ešte koncom tohto roka, jej ukončenie je naplánované na jeseň roku 2009.

(juh)
VIZUALIZÁCIA – CAADG
Páčil sa vám článok?