Na nábreží by mohlo byť múzeum

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Historickú budovu admirality na ľavom brehu Dunaja v Bratislave zrekonštruuje írska developerská spoločnosť Ballymore Properties v rámci projektu zóna Pribinova.

Je zrejmé, že investor budovu určite nezbúra a chce ju po rekonštrukcii ďalej využívať. Ballymore účel využitia budovy ešte zverejniť nechce. Ako uviedla hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová, mesto by bolo najradšej, keby v historickej budove zriadili technické múzeum, ktoré v Bratislave chýba.

Spoločnosť Ballymore Properties odkúpila pozemky v okolí Pribinovej ulice aj s budovou admirality. Podľa hovorcu bratislavského primátora Milana Vajdu chce spoločnosť na ľavom brehu Dunaja pod pracovným názvom EUROVEA RIVERFRONT postaviť nové mestské centrum. Ako ďalej uviedol, do roku 2009 by tu mal byť zábavno-oddychový komplex s medzinárodnými hotelmi, kinami, kasínom, bytmi, reštauráciami a administratívnymi priestormi s rozlohou 110-tisíc metrov štvorcových. Vyrásť by tu malo aj business centrum, v ktorom bude približne 100-tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov najvyššej kategórie a promenáda s parkom.

Páčil sa vám článok?