Mesto chce kúpiť pozemky pod budúcim objazdom

17.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava pripravuje výstavbu kruhového objazdu Ráztočná-Hradská v mestskej časti Vrakuňa. Pozemky pod plánovanou stavbou vlastní Slovenský vodohospodársky podnik. O ich možnom odkúpení majú rozhodnúť bratislavskí mestskí poslanci.

Bratislava plánuje do výstavby kruhového objazdu investovať zhruba 50 miliónov korún. Na rokovanie mestských poslancov bude predložený materiál o kúpe pozemkov pod existujúcimi komunikáciami, ktoré vlastní Slovenský vodohospodársky podnik, informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová. Konkrétny termín rokovania však neuviedla.

Podľa nej je výkup pozemkov potrebný pre preukázanie vzťahu k pozemkom a pre získanie stavebného povolenia. V prípade, že poslanci odsúhlasia túto kúpu, na jar 2008 by mohol Generálny investor Bratislavy začať s výstavbou kruhového objazdu.

Slovenský vodohospodársky podnik trvá na prevode pozemkov zaťažených budúcou výstavbou objazdu na mesto či mestskú časť najneskôr po ukončení výstavby, povedal vedúci odboru správy majetku Slovenského vodohospodárskeho podniku Miroslav Pôbiš. Vodohospodári pripravili zmluvu o podmienkach realizácie stavby s návrhom, aby po skončení výstavby prešli pozemky do vlastníctva jej investora.

Mestská časť Vrakuňa podľa neho s takýmto riešením zatiaľ nesúhlasí a navrhuje uzavretie zmluvy o vecnom bremene. K uzavretiu takejto zmluvy je podľa zákona potrebná vládna výnimka. Jednou z príloh žiadosti o udelenie výnimky vládou je aj znalecký posudok stanovujúci hodnotu prevádzaného majetku, vysvetlil Pôbiš. V súvislosti s cenou pozemkov uviedol, že by zrejme bola minimálne vo výške stanovenej znaleckým posudkom.

Starosta Vrakune Ladislav Fatura doplnil, že okrem výstavby objazdu ide aj o rekonštrukciu mosta cez Malý Dunaj vo Vrakuni.

(tasr)
Páčil sa vám článok?