Na Medenej ulici 9 bude napokon ďalší hotel

7.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

V prieluke, ktorá vznikla po zbúraní starého domu na Medenej ulici 9, a kde mal pôvodne vyrásť polyfunkčný objekt, bude napokon hotel. Zmenu stavby pred dokončením schválil staromestský stavebný úrad.

Pôvodne tu mal stáť polyfunkčný dom s jedným podzemným a šiestimi nadzemnými podlažiami, ktoré mali byť z dvorovej časti ustúpené, aby stavba vyhovovala svetlotechnickým limitom. V podzemí mala byť garáž, pivnice a sklady, na prízemí bistro, resp. bar a administratívne priestory a na vyšších podlažiach byty.

Stavebník, ktorým je spoločnosť AT TRADE, s.r.o., požiadal o zmenu stavby pred dokončením, ktorej podstatou je prispôsobenie objektu na zmenené účely - mal by slúžiť ako ubytovacie zariadenie.

Oproti pôvodnému návrhu má byť vstup do objektu a vjazd do garážového výťahu na prvom nadzemnom podlaží zrkadlovo otočený, vstup do objektu má byť bezbariérový, oproti pôvodne navrhovanej zimnej záhrade v líci fasády do Medenej ulici je novo navrhované šieste nadzemné podlažie mierne uskočené a podobne. V podzemnej garáži má byť desať parkovacích miest, na prvom poschodí má byť okrem vstupu a vjazdu do garážového výťahu hotelová hala, bar a reštaurácia, na druhom až štvrtom nadzemnom podlaží je navrhnuté prechodné ubytovanie hotelového typu v dvojlôžkových izbách, na piatom a šiestom nadzemnom podlaží majú byť apartmány.

Staromestský stavebný úrad sa zaoberal aj námietkami, ktoré vzniesli obyvatelia priľahlých domov. Spoluvlastníci bytového domu na Palackého 8 uviedli, že nesúhlasia so zmenou účelu stavby na Medenej 9, kým sa nevyrieši havarijná situácia s domovou kanalizáciou, ktorá vznikla stavebnou činnosťou firmy AT TRADE. Stavebný úrad túto námietku zamietol, pretože v stanovenej 15-dňovej lehote neboli doložené dôkazy, že kanalizácia bola poškodená stavebnou činnosťou na Medenej 9.

Písomný nesúhlas so zmenou funkčného využitia predložili aj vlastníci bytov vedľajšieho domu na Medenej 11, čo odôvodnili obavou, že by mohli byť dotknuté ich práva a právom chránené záujmy alebo práva do budúcnosti. Stavebný úrad aj túto námietku zamietol, čo odôvodnil tým, že zmena stavby bola prerokovaná s dotknutými orgánmi štátnej správy a je v súlade s územným plánom.

Autorom projetku je architektonický ateliér FaB (architekti Peter Flimel a Oľga Babjaková). Termín dokončenia stavby ešte nie je známy.

(juh)
FOTO - Oto Limpus
VIZUALIZÁCIA - Marek Németh

Páčil sa vám článok?