Bratislavské vodárne rozkopú centrum mesta

4.9.2007
0
Páčil sa vám článok?

V septembri začne Bratislavská vodárenská spoločnosť rekonštruovať vodovod na uliciach Na vŕšku, Kapitulská, Klariská, Farská a Prepoštská. Ukončenie stavebných prác je naplánované na máj 2008.

Rekonštrukcia súvisí s povrchovými úpravami komunikácií a chodníkov, ktoré sú koordinované s magistrátom mesta a mestskou časťou Staré Mesto. BVS začala v júli a auguste s prípravnými inžinierskymi prácami, ktoré budú od začiatku septembra pokračovať vlastnými prácami.

Podľa hovorkyne Bratislavskej vodárenskej spoločnosti Jany Štulajterovej konkrétne pôjde o rekonštrukciou liatinového potrubia s priemerom 100 mm a dĺžkou asi 680 metrov a 30 vodovodných prípojok. Náklady na stavebné práce (bez nákladov na povrchovú úpravu komunikácií a chodníkov) budú takmer 12 miliónov korún. Počas prác bude zabezpečené náhradné zásobovanie pitnou vodou dočasne umiestneným povrchovým potrubím.

Bratislavská vodárenská spoločnosť pristúpila k rekonštrukcii vzhľadom na opotrebovanosť potrubia, ktoré je na hranici životnosti. V prípade poruchy na potrubí by boli ohrozené historické budovy a zbierky, ktoré sa nachádzajú v suterénoch okolitých budov.

(juh)
Páčil sa vám článok?