Devínska Nová Ves očakáva investície za 4 miliardy

12.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská bratislavská časť Devínska Nová Ves očakáva príchod investorov, ktorí by mohli investovať približne 4 miliardy Sk. Ako informoval Miestny úrad Devínska Nová Ves, v miestnom priemyselnom parku by tak mohlo vzniknúť ďalších 600 nových pracovných miest.

Bližšie podrobnosti o potenciálnych investoroch úrad neuviedol. "Spoločnosti stále prichádzajú do existujúceho priemyselného logistického parku. Ročne je v Devínskej Novej Vsi vo výstavbe jedna výrobná hala," uvádza sa vo vyjaderní úradu.

V súčasnosti sú v priemyselnom parku etablované spoločnosti najmä z automobilového priemyslu. Títo investori sa orientujú hlavne na dodávku svojich výrobkov pre automobilku Volkswagen, ktorá sa nachádza v Devínskej Novej Vsi. Ide napríklad o spoločnosti DaK Küster s.r.o., ZST a.s., GFI Studio s.r.o., HELA, Faurecia Slovakia s.r.o., SAS Automotives, Eurofit, Gruppo Antolin a SDC. Všetky spoločnosti podľa Miestneho úradu v Devínskej Novej Vsi zatiaľ v miestnom priemyselnom parku vytvorili resp. vytvoria zhruba 700 až 900 nových pracovných miest.

Priemyselný park v Devínskej novej Vsi, ktorý spravuje developerská spoločnosť J&T Global, má rozlohu 28 hektárov. V súčasnosti celková zastavaná plocha predstavuje osem hektárov. "V súčasnosti je naplánované rozšírenie plôch výroby v Devínskej Novej Vsi pre ešte približne 4200 pracovných miest," konštatoval úrad.

(sita)

Páčil sa vám článok?